Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Zak Snajderova Liga pravednika krvavija nego prethodna
"To je čista vežba u kreativnoj slobodi", rekao je režiser ove nedelje za "Varajeti" o Snajderovom rezu "Lige pravednika".
27. mart 2021.

Zak Snajderova "Liga pravednika" krvavija nego prethodna

 

Otprilike nakon prvih 25 minuta "Lige pravednika Zaka Snajdera", Čudesna Žena (Gal Gadot) upada u sobu ispunjenu samoubilačkim teroristima koji žele da miniraju celu zgradu - a školska deca zarobljena su tamo sa njima.

 
Samo nekoliko sekundi pre nego što će bomba eksplodirati, Čudesna Žena brzinom munje obara svakog terorista, bacajući ih snažno u zidove, pre nego što zgrabi bombu, skoči kroz plafon i baci je visoko u vazduh gde eksplodira..
 
Ista scena odvijala se na približno isti način u bioskopskom izdanju "Lige pravednika" 2017. godine, koje je završeno bez učešća Zaka Snajdera. Ali u Snajderovoj verziji, koja se trenutno emituje na kanalu HBO Maks, postoji jedna ključna - i upadljiva - razlika: kada Čudesna Žena baci teroriste u zid, oni prvo udare glavom i ostave krvave fleke iza sebe dok padaju na pod.
 

 
To je jedan od nekoliko slučajeva u kojima je nasilje u "Ligi pravednika" krvavije i nasilnije nego što je publika obično navikla sa filmovima o superherojima, koji gotovo uvek imaju ocenu "PG-13" - i stoga uglavnom u njima nema krvi.
 
Slično tome, "Ultimate Edition" Snajderovog filma "Batman v Superman: Dawn of Justice" iz 2016. godine, koji je takođe ocenjen sa "R" samo za digitalno i kućno video-izdanje, Snajder kaže da ga HBO Maks nije uslovljavao da njegova "Liga pravednika" dobije rejting PG-13.
 
"Uradimo to tačno onako kako bismo to uradili da nema odbora za ocenjivanje", rekao je Snajder, pa dodao:
 
"Uradimo to onako kako mi mislimo da izgleda najviše kul. To je bio filozofski pristup koji sam imao".
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala