Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas.
Podsetimo, Balašević je pre tri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu gde se lečio od upale pluća.
19. februar 2021.

Poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas.

 

Lekari su preuzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema.

Višesatni napori lekara KCV, na žalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo tri meseca pre 68. rođendana.

Nešto malo o Djoletovoj biografiji:
 
Đorđe Balašević rođen je 11.maja 1953. godine. Bio je član grupe „Žetva“ i „Rani mraz“, a 1982. započeo je solo karijeru.
 
Igrao je u nekoliko serija, a snimio je i film „Rani mraz“, gde su, između ostalih, glumila njegova deca, ali i njegov prijatelj Rade Šerbedžija.
 
Jedan od najpoznatijih kantautora na prostorima bivše Jugoslavije ukupno je objavio 16 albuma, tokom solo karijere i sa bendovima. Upisao je ali nije diplomirao geografiju. Ipak, povodom 50 godina Novosadskog univerziteta uručena mu je počasna diploma.
 
Đorđe Balašević je bio poznat kao veliki kritičar režima Slobodana Miloševića, i kao veliki borac za mir. Bio je ambasador dobre volje visokog komesarijata UN za izbeglice.
 
U poslednjem televizijskim intervjuu koji je dao za televiziju N1 2018. godine, čuveni kantautor rekao je: „Kada progovoriš to je već sloboda“.
 
„U religiji kojoj ja pripadam nema hramova ni ispovedaonica, nego ja tako olakšam dušu“, kazao je.
 
Kako je rekao, promene su čini mu se, uvek na gore.
 
„Očekivao sam od novih generacija da će rešiti probleme, očekivao sam nove face, ekonomiste, stručnjake, da će oni biti tu, međutim, sad su se samo malo pomešale karte, svi su i dalje tu“, govorio je Balašević.
 
Balašević je u svojoj karijeri objavio i nekoliko knjiga, od kojih je poslednja „Knjiga koje nema“, koju je 2018. predstavio na Sajmu knjiga.
 
Počivaj u miru, legendo!
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2021 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala