Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Konačno je stigao prvi trejler za najnoviju adaptaciju „Dine“ (DUNE)
Sudeći po interesovanju za trejler, „Dina“ će oboriti mnoge rekorde.
13. septembar 2020.

Konačno je stigao prvi trejler za najnoviju adaptaciju „Dine“ (DUNE)

Konačno je stigao prvi trejler za najnoviju adaptaciju „Dine“ (DUNE), jednog od najznačajnijih naučno-fantastičnih romana, koji obožavaocima ovog žanra daje mogućnost da zavire u kultno delo Franka Herberta iz 1965. godine, kroz oči reditelja Deni Vilneva.
Trejler za novi filmski poduhvat Deni Vilneva, Dina, je predstavljen pre nekoliko dana i već je imao skoro 20 miliona pregleda samo na Jutjubu.
Za sada je predviđeno da Dina bude prvi od dva filma zasnovana na Herbertovoj originalnoj knjizi. Novi film Dina, čija premijera je najavljena za 18. decembar, trebalo bi da obuhvati prvu polovinu, a drugi (koji još nema ni naslov ili datum realizacije) bi obradio ostatak romana.
Glumačka postava vrvi od zvezda, među kojima su Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Oskar Ajzak, Stelan Skarsgard, Zendaja, Džejson Momoa, Dejv Bautista i Havier Bardem.

Od reditelja Deni Vilneva, kome pojam epskog naučno-fantastičnog žanra nije stran s obzirom na to da je već režirao Blejdranera 2049 i Arrival, publika s pravom mnogo očekuje.

Kako navodi portal Mašabl, u kompaniji „Vorner bros“ se nadaju da će Dina postati njihova sledeća velika franšiza. Osim toga najavljen je i prikvel serija za HBO Maks, Dina: Sestrinstvo (Dune: The Sisterhood), koja će pratiti Beni Džeserit, ključnu društvenu, reigijsku i političku organizaciju u izmišljenom svemiru Frenka Herberta.

Mnogi se sećaju i adaptacije Dine koju je uradio Dejvid Linč 1984. godine, a koja je uprkos skromnoj zaradi i vrlo podeljenim kritikama, postala kultni film. Portal IMDB je zainteresovanima ponudio mogućnost da uporede trejler nove adaptacije sa Linčovom.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala