Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Novi uzbudljivi i glamurozni špijunski triler na kanalu Epic Drama!
Novi špijunski triler „Senke” na kanalu Epic Drama će se emitovati ekskluzivno četvrtkom u 21:00, od 27. avgusta.
17. avgust 2020.

Novi uzbudljivi i glamurozni špijunski triler na kanalu Epic Drama!

 

Ovaj novi duhovit i glamurozan triler su kreirale majka i ćerka spisateljice, Kirsti i Katri Maninen, a zasnovan je na istinitoj priči o borbi KGB-a i Cije za kontrolu nad Finskom uoči predsedničkih izbora u ovoj zemlji 1955. godine. Nakon Drugog svetskog rata, ova mala nordijska zemlja se našla na prvoj liniji fronta u najnovijem svetskom sukobu. Kako bi opstala, ova država mora da balansira između dve supersile koje su spremne na sve, uključujući i sveopšti rat, kako bi preuzele kontrolu. Dobro došli u svet Senki.

Radnja se dešava pedesetih godina prošlog veka, a žarište Hladnog rata nisu ni Vašington ni Moskva, već Helsinki i Finska. Glavni ženski lik, Helena Korhonen (Emi Parviainen), je mlada Finkinja koja studira u Njujorku, kada je napadne nepoznati počinilac. Nakon povratka iz Sjedinjenih Država, Helenu progone prizori iz detinjstva koga se ne seća i ona traži od svog kuma Jorjoa (Hanu-Peka Bjorkman) da joj pomogne da nađe odgovore. On nije samo zabrinut prijatelj, već i zamenik šefa Finske bezbednosne policije po imenu Pesnica, odnosno tajne finske operativne grupe zadužene za očuvanje neutralnosti zemlje. Ali klupko počinje da se odmotava, Helenin lični i profesionalni život se sudaraju i ona odlučuje da sazna istinu tako što će izaći na prvu liniju fronta i pridružiti se Pesnici. 
 
 Senke prikazuju brutalan i mračan svet u kome ne manjka provala i nasilja, a junaci za dlaku izbegavaju smrt. Činjenice i fikcija su savršeno prepletene u ovoj seriji iz deset delova. Helena i Pesnica se mešaju sa istorijskim ličnostima, uključujući i finskog predsednika Pasikivija i premijera Kekonena, i bore se da spreče da bilo koja strana stekne prednost. Iako se sve dobro završilo za Finsku, neće svi likovi iz „Senki” biti te sreće.
 
Ekskluzivna premijera „Senki” na kanalu Epic Drama, je 27. avgusta u 21:00h.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala