Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Srpski filmovi na festivalu
Poznati su učesnici programa "Obećanja sa istoka" Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima.
28. jun 2020.

Srpski filmovi na festivalu

 Profesionalci iz sveta filma moći će da se upoznaju i sa tri projekta autora iz Srbije.

 
Projekat hibridnog, dokumentarno-eksperimentalnog filma Koreni, mlade rediteljke Tee Lukač takmičiće se za nagradu Eurimages Project Lab.
 
Film Korisnici Ivana Ikića, koji nastaje kao koprodukcija Srbije, Slovenije, Holandije i Bosne i Hercegovine, odabran je za segment "First Cut+", koji će biti novi deo predstavljanja u sklopu cjeline "Radovi u toku".
 
Priča filma Korisnici smeštena je u Dom za decu i mlade ometene u razvoju i prati ljubavni trougao između dve devojke i jednog mladića - tinejdžera sa posebnim potrebama.
 
U pitanju je jedinstven projekat krajnje nekonvencionalnog dramaturškog i produkcionog koncepta. Naime, film se snimao u realnom ambijentu dok su uloge poverene mladima koji su zapravo korisnici doma.
 
Sa njima je u okviru specijalnih radionica rađeno preko godinu dana, kako bi se pripremili za snimanje, a scenario im je za to vreme u potpunosti prilagođen. Uloge vaspitača poverene su slovenačkoj glumici Maruši Majer i Goranu Bogdanu.
 
Projekat filma Usud Stefana Maleševića deo je odeljka "Works in Development Feature Launch".
 
Film je smešten u pagansko selo iz naše prošlosti, u kom vredni zemljoradnik Mladen ugrožava porodično jedinstvo zbog svoje želje za materijalnim uspehom. Nakon što raskrsti sa svojim lenjim bratom Radovanom, njegova polovina imanja propada uprkos nadljudskom trudu.
 
Zla kob tera ga u potragu za Usudom, božanstvom koje određuje ljudske sudbine. Scenario zasnovan na istoimenoj narodnoj pripovetci, potpisuju Stefan Malešević i Jelena Jevtić.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala