Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Film „Slavenski“ u produkciji RTS-a nagrađen na festivalu „Srce Evrope“ u Poljskoj
Na upravo održanom festivalu “Srce Evrope”,film “Slavenski”, snimljen u produkciji RTS-a, dobitnik je Specijalne Plakete žirija.
11. novembar 2021.

Film „Slavenski“ u produkciji RTS-a nagrađen na festivalu „Srce Evrope“ u Poljskoj

 

Urednik filma je Ana Pavlović, scenaristi su Marija Ćirić i Ilija Gajica koji je i reditelj filma. U filmu “Slavenski” jednu od svojih poslednjih rola, odigrao je legendarni glumac Vlasta Velisavljević, u istom studiju (Studio 4) u kojem je i započeo svoju karijeru. Iako nemačkog porekla, jedan od najoriginalnijih i najsnažnijih muzičkih stvaralaca Srbije, Josip Slavenski, veliki deo svog života proživeo je u Beogradu, gde se, osim komponovanju posvetio plodnom pedagoškom radu, prenoseći studentima znanje koje je stekao na peštanskim, praškim i pariskim;katedrama.

Elementarnom snagom svog talenta, smelošću izražajnih sredstava (savremenih i u svetskim relacijama), dubokom povezanošću s rodnim tlom - Slavenski je figura kojoj u istoriji naše muzike pripada revolucionarno značenje. Njegov opus ne samo da je rano preskočio nacionalne granice, već je često bivao više uvažavan i poznatiji van domovine nego u njoj.

Glavne uloge tumače: Siniša Ubović, Biljana Đurović, Slobodan Ninković, Branislav Zeremski, Mateja Đukić, Miloš Landauer, Gordana Stijačić, Nenad Ćirić, Rade Marjanović, Sonja Kalajić, Marija Simojlović, Ljuba Dimitrijević, Aleksandar Šandorov.

 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala