Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Mađarska se povlači sa Evrovizije.
Mađarski Javni servis MTVA naveo je da je odluka o povlačenju doneta iz profesionalnih razloga, a ne zbog veza ove manifestacije sa LGBT zajednicom.
30. novembar 2019.

Mađarska se povlači sa Evrovizije.

 Mađarski Javni servis MTVA saopštio je da se ta zemlja povlači sa međunarodnog takmičenja za pesmu Evrovizije, istovremeno odlučno demantujući izveštavanje nekih lokalnih i stranih medija da je ta odluka doneta zbog veza ove manifestacije sa LGBT zajednicom.

U saopštenju, mađarski Javni servis MTVA naveo je da je odluka o povlačenju doneta iz profesionalnih razloga, kako bi se u narednoj godini podstaklo negovanje talentovanih mađarskih muzičara i produkcije zasnovane na vrednostima umesto učestvovanja na Evroviziji, prenela je agencija MTI.

- Mi želimo da jasno stavimo do znanja da ne razmatramo seksualnu orijentaciju bilo koga ko učestvuje na nekom događaju ili manifestaciji - navodi MTVA u saopštenju.

Pojedini mediji u Mađarskoj i inostranstvu preneli su da je Mađarska odlučila da se povuče sa Evrovizije zbog povezanosti te manifestacije sa LGBT zajednicom.

izvor: Tanjug.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala