Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Šta su sve glumci preživeli zbog uloga
Nakon što dobiju ulogu, glumci mnogo vremena provode pripremajući se za novi projekat, ali neki od njih spremni su i na korak više od konkurencije.
18. oktobar 2019.

Šta su sve glumci preživeli zbog uloga

 

 Od ekstremnih dijeta do fanatičnog vežbanja određene veštine, ovo su neke od najluđih stvari koje su glumci radili za uloge.

Natali Portman u Crnom labudu (Black Swan, 2010) 

Tokom intervjua kod Dejvida Letermana, Natali Portman otkrila je kako je doživela povredu tokom snimanja "Crnog labuda". Portmanova, koja u filmu Darena Aronofskog glumi balerinu Ninu Sejers, dislocirala je rebro tokom intenzivnog vežbanja. Naime, kako bi njena uloga bila što uverljivija, osam sati dnevno samo je plesala.

Ešton Kučer u "Džobsu" (Jobs, 2013) 

Kučer je bio na visokofruktoznoj dijeti dok se pripremao za ulogu pokojnog osnivača Epla Stiva Džobsa. Međutim, zbog odabira da jede samo voće, semenke i orašaste plodove, završio je u bolnici dva dana pre planiranog početka snimanja filma, otkrio je glumac za AP. 

- Gušterača mi je bila totalno s**bana, što je bilo potpuno zastrašujuće, s obzirom na sve - rekao je tada on.

Ema Stoun u filmu "The Favourite" (2018) 

Mlada glumica (29), koja u predstojećoj drami "The Favourite" glumi sluškinju Abigejl, za svoju ulogu morala je da nosi korset, a njegovo dugotrajno nošenje zaista je uticalo na njeno telo. "Žene su tako živele toliko dugo, što u vama može probuditi saosećanje za to razdoblje i ono kroz šta su prolazile", rekla je glumica tokom nedavnog gostovanja u emisiji kod Grejama Nortona. 

- Prvih mesec dana nisam mogla da dišem i tada bih udisala mentol, zbog čega bih pomislila da sam na otvorenom i mogla sam da prodišem na tren", nastavila je. "Nakon mesec dana, svi moji organi su se pomerili. Bilo je odvratno i, ako ne morate da nosite korset, nemojte", zaključila je glumica.

Leonardo Dikaprio u "Povratniku" (The Revenant, 2015) 

Dikaprio je za performans u "Povratniku" dobio Oskara, ali snimanje akcione avanture nije bilo tako lak zadatak.

- Mogu da nabrojim 30 ili 40 sekvenci koje su bile među najtežim stvarima koje sam ikad morao da uradim - otkrio je Dikaprio za "Yahoo Entertainment".

Dikaprio je zaista spavao u rasporenom lešu konja da bi se ugrejao. Ni hladnoća nije bila odglumljena, a glumac je sopstveno zdravlje stavio na kocku da bi scene bile što autentičnije.

Mogu se nabrojati još mnogi primeri glumaca koji su dali svoj "danak u krvi". Koji je po vama glumac otišao u najekstremniju krajnost?

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala