Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Nagrađivani domaci film Teret stiže na HBOGO i Cinemax 2
„Teret“ prati Vladu, koji radi kao vozač kamiona tokom NATO bombardovanja Srbije, 1999. godine.
20. septembar 2019.

Nagrađivani domaci film "Teret" stiže na HBOGO i Cinemax 2

 
Nagrađivani domaći film „Teret“, u režiji Ognjena Glavonića, biće dostupan putem HBO GO usluge videa na zahtev od 28. septembra, kada će imati premijeru i na kanalu Cinemax 2 u 20.30h. 
 
Teret“ prati Vladu, koji radi kao vozač kamiona tokom NATO bombardovanja Srbije, 1999. godine. Prevozeći nepoznati teret sa Kosova za Beograd, on prolazi kroz nepoznatu teritoriju, pokušavajući da se snađe u zemlji razorenoj ratom. On zna da će, nakon što obavi posao, morati da se vrati kući i suoči sa posledicama onoga što je učinio.
 
Glavnu ulogu igra Leon Lučev, a pored njega se u filmu pojavljuju i Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Igor Benčina i Ivan Lučev. 
 
Nakon svetske premijere na Kanskom festivalu 2018. godine, film je prikazan na preko 80 međunarodnih festivala, osvojivši 25 nagrada, među kojima su i one za najbolji film na Festivalu Autorskog Filma u Beogradu i Zagreb Film Festivalu, nagrada za najboljeg reditelja na festivalu u Marakešu, kao i Srce Sarajeva za najboljeg glumca koje je dobio Leon Lučev.
 
Nedavno je počelo i bioskopsko prikazivanje „Tereta“ u SAD-u, gde je film već naišao na pozitivne reakcije američke kritike. „Njujork Tajms“ ga je izdvojio kao „izbor kritičara“ a odlične recenzije objavljene su i u nekim od najrelevantnijih časopisa za film i kulturu.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala