Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Italijanske „Čarobne noći“ u bioskopima od 18. jula
Satirična komedija italijanskog reditelja Paola Vircija „Čarobne noći“, čije je prvo prikazivanje kod nas bilo na ovogodišnjem Festu, stiže u bioskope 18. jula.
13. jul 2019.

Italijanske „Čarobne noći“ u bioskopima od 18. jula

 
Film prati priču o troje mladih, ambicioznih scenarista osumnjičenih za iznenadnu smrt čuvenog filmskog producenta čije je telo pronađeno u reci Tibar.
 
Radnja film smeštena je s početka devedesetih godina prošlog veka kada se u Italiji održavalo Svetsko prvenstvo u fudbalu i kada je fudbalsku groznicu pratio usklik navijača i himna poznata kao „Čarobne noći“.
 
Film opisuje i period kada italijanska kinematografija doživljava poslednje iskre zlatnog doba, osvrćući se na slavne dane rimske filmske industrije koja u jednom trenutku biva iscrpljena.
 
Osim priče o scenarstima, rediteljima i producentima Italije, reditelj privlači bioskopsku publiku i misterijom koja čini zaplet scenarija ovog filma.

Reditelj Paolo Virci, rođen u gradu Livornu u Italiji, na humoristički način donosi duh Rima i eru italijanskog filma iz perioda kada se i sam doselio u prestonicu i period koji dobro pamti.

Nakon što je 2016. godine preminuo poznati italijanski scenarista i reditelj Etore Skola, Virci je došao na ideju da snimi film: „Shvatio sam da nas je napustio poslednji od velikih i onda mi je palo na pamet da želim da se zahvalim tim mitskim likovima i to na šokantan način, igrajući se pomalo, baš kako su me oni i učili“.

Italijanski reditelj i scenarista Paolo Virci rođen je u Livornu, 1964. godine. Nakon što je rano detinjstvo proveo u Torinu, Vircijeva porodica se seli nazad u Livorno gde on odrasta u radničkom kvartu.

Kao dečak, počeo je da se interesuje za literaturu: Mark Tven i Čarls Dikens su mu bili među omiljenim piscima i njihovi romani kasnije će mu poslužiti kao uzor za scenaristički rad.

izvor: RTS
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala