Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Film i serija o Tesli
Miloš Biković potpisao je u Sankt Peterburgu protokol o saradnji na projektu „Tesla“ sa ruskom Nacionalnom medijskom grupom, u prisustvu Ivice Dačića.
8. jun 2019.

Film i serija o Tesli

 
Ta kompanija je spremna da uloži u film i seriju o Nikoli Tesli najmanje dva miliona evra. Ugovor je potpisan u okviru ekonomskog foruma SPIEF, sa ćerkom firmom ruske kompanije – STS televizijom, koja ima višemilionsku publiku, a poznata je po seriji Kuhinja, rekao je Biković novinarima.
 
Biković je podsetio da će se snimati serija i film o našem naučniku Nikoli Teslu i da je prošle godine taj projekat predstavljen u Kanu, kada ga je podržao i ministar Dačić.
 
„Sada smo otišli korak dalje i našli partnera u Rusiji koji je spreman da uloži najmanje dva miliona evra u taj projekat. Tako da mogu sa ponosom da kaže da smo uspeli da za jednu srpsku temu, kao što je život Nikole Tesle napravimo korak i animiramo strane kompanije da investiraju u našu kulturu“, rekao je Biković.
 
Biković kaže da će projekat „Tesla“ biti međunarodni, a ne samo za srpsko i rusko tržište, tako da će se raditi na engleskom jeziku.
 
„Da nas svet pamti kao zemlju koja je dala najvećeg, možda i prvog, IT stručnjaka u svetu, a ne na neki pogrešan način“, rekao je Biković.
 
Kaže da je projekat trenutno u fazi razrade, odnosno predprodukcije i da se traže autori koji su radili na top serijalima u velikim zapadanim produkcijama.
 
Cilj nam je da bude formatizovan za poznate platforme koje će postati naš partner, dodao je Biković.
 
Navodi da će razrada i pisanje projekta trajati najmanje godinu dana, a proizvodnja još toliko, tako da projekat neće biti predstavljen još dve godine.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala