Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Times oštro kritikovao film Balkanska međa
Britanski "Times" oštro je napao film "Balkanska međa" ocenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir.
11. april 2019.

"Times" oštro kritikovao film "Balkanska međa"

 

 U komentaru objavljenom 31. marta film se istovremeno stavlja u kontekst "meke sile" Rusije.

"Times" čak na izvestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je "Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite i da je vrijeme da se na to stavi tačka", jer "kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda".

Film "Balkanska međa" koji je nedavno premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji govori o desantu na Prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica iz sastava SFOR-a zauzela aerodrom Slatina neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma.

Film je poslednjih nedelja najgledaniji u bioskopima u Rusiji i zemljama Zajednice nezavisnih država.

Kako je u izjavi za "Sputnjik" rekao režiser Andrej Volgin, iako je film inspirisan istorijskim događajima reč je ipak o umetničkom delu, a u "srpskoj liniji" su korišćeni i dokumentarni kadrovi.

U filmu "Balkanska međa" glume Miloš Biković, Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, a sa ruske strane Anton Pampušni i Goša Kucenko, dok se u epizodnoj ulozi pojavljuje i Emir Kusturica.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala