Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Još priznanja za „Balkansku među“
Tokom protekle nedelje film „Balkanska međa“ osvojio je niz nagrada na festivalima u Rusiji.
5. jun 2019.

Još priznanja za „Balkansku među“

 

Za najbolju žensku ulogu i najboljeg direktora fotografije proglašeni su Ravšana Kurkova i Vječislav Lisnevski na festivalu vojnog filma „Ozerov“, gde je na ceremoniji „Balkanskoj međi“ dođeljen i zlatni Gran pri
 
Na festivalu „Zlatni vitez“ priznanje je dobio i Anton Pampušni za najbolju muški ulogu, a sam film još jednom je nagrađen zlatnim Gran prijem.

Ovaj film je o prekretnici jedne zemlje i sudbini pravih heroja.

1999 godina. NATO bombarduje Srbiju i ostavlja na milost i nemilost pokrajinu Kosovo albanskim terorističkim grupama. Rusiji se daje sramno mala uloga u rešavanju kosovskog sukoba, a aerodrom Slatina pada pod kontrolu Smuka – komandanta albanske terorističke grupe.

Ruski izviđači Andrej Šatalov i Bek Ethoev, po uputstvima vojnog rukovodstva dobijaju zadatak da sa malim odredom sprovedu smelu operaciju zauzimanja aerodroma Slatina. Sve sile koje su uključene u sukob su u nedoumici, niko ne može da razume pod čijom kontrolom je aerodrom – važna strateška tačka za NATO. Iz Bosne na Kosovo u 600 kilometara desantni marš se ustremio ruski desantni bataljon. Njihov glavni prioritet je da zadrže aerodrom do dolaska naših mirovnjaka.

 

Vreme se meri minutima i sve je protiv naših heroja , ali udruženim snagama Rusi i Srbi mogu da obave ovaj neverovatan poduhvat. Rusija je posle “perestrojske euforije” shvatila da ima svoje interese, koje ne može da ne brani. Počela je nova epoha.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala