Moj TV - TV Program za 200+ kanala
5 najboljih stranih serija iz 2018.godine
Nova godina je tu, a kao i svake godine sumiramo utiske što se tiče najboljih serija u prethodnoj godini. Da li se slažete sa našim izborom?
29. decembar 2018.

5 najboljih stranih serija iz 2018.godine

 The Terror

Radnja romana bazira se na zloj sudbini dva broda (HMS Erebus i HMS Terror) iz 19. veka, zarobljenih u ledu na Artiku. Dok se grčevito bore za život protiv sve hladnijeg vremena i ledenjaka koji drobe korito broda, vukući ih polako sve dublje u more, napada ih i strašno natprirodno stvorenje, nezamislivih moći i veličine. Napada ih nasumično, nekad ostavljajući neprepoznatljiva, unakažena tela a nekad ih odvodi u tamu leda.

Counterpart

To je naučnofantastični triler koji prikazuje špijunske igre između dve svetske bezbednosne agencije, jedne iz našeg sveta i druge iz paralelnog univerzuma koji su stvorili naučnici Istočne Nemačke 1987. godine. Iz tog razloga svi likovi imaju svoje dvojnike u drugom svetu.

Patrick Melrose

Benedikt Kamberbeč igra naslovnog junaka nove televizijske adaptacije pet polu-autobiografskih romana Edvarda Sent Obina. Serija se dešava u Velikoj Britaniji ’80-ih, ’90-ih i prvim godinama novog milenijuma i prati turbulentan život glavnog protagoniste iz aristokratskog miljea koji pokušava da se izbori sa svojom depresijom, zavisnošću od droge, alkoholizmom i demonima iz prošlosti koji mu i dalje ne daju mira.

Castle Rock

Psihološka serija smeštena u multiverzum Stivena Kinga, Kasl Rok, originalna je priča koja kombinuje mitološko pripovedanje i intimnu karakterizaciju likova iz najpoznatijih dela Stivena Kinga i predstavlja epsku sagu o tami i svetlu koja se odigrava na nekoliko kvadratnih kilometara šume u Mejnu.

Escape at Dannemora

“Bekstvo iz Danemore” je zasnovano na neobičnom bekstvu iz zatvora u državi Njujork, u leto 2015. godine, koje je pokrenulo masovnu poteru za dvojicom osuđenih ubica. Njima je bekstvu pomogla udata radnica zatvora koja je sa obojicom muškaraca bila u vezi mesecima. Benisio Del Toro glumi osuđenika Ričarda Meta, umetnički nastrojenog, ali zastrašujućeg zatvorenika koji osmišljava bekstvo. Patriša Arket glumi Tili Mičel, suprugu i majku koja nadzire krojačnicu u zatvoru i ulazi u seksualnu vezu sa obojicom muškaraca, da bi na kraju pristala da sakrije sečiva testere u zamrznutim pljeskavicama i pomogla im da pobegnu. Pol Deno glumi Dejvida Sveta, osuđenog ubicu policajca koji možda gaji iskrena osećanja prema Tili i nerado postaje partner u zaveri Ričarda Meta.

 

Da li se slažete sa našim izborom serija koje su obeležile 2018.godinu, ili biste dodali još neku koja se vama sviđa?

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala