Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Potresne scene za kraj – završeno snimanje spektakla „Kralj Petar Prvi“
Snimanje filmskog spektakla epohe i serije „Kralj Petar Prvi“ završeno je nakon šest meseci, saopštili su danas producenti.
10. oktobar 2018.

Potresne scene za kraj – završeno snimanje spektakla „Kralj Petar Prvi“

 U furioznom ritmu, glumci predvođeni rediteljem Petrom Ristovskim, snimili su ključne, potresne scena na autentičnim prostorima na Krfu, gde se srpska vojska iskrcala pre 100 godina, ali gde je i počeo njen oporavak i priprema za trijumfalni povratak u Srbiju.

Reditelj Petar Ristovski rekao je da snimanje na Krfu za njega bilo potresno suočavanje istorije sa njegovom filmskom verzijom.

„Mislim da smo oslobodili emociju koja će biti dirljiva. Naši filmski junaci, počev od kralja Petra koga tumači moj otac, pa preko ostalih, bili su nadahnuti autentičnim ambijentima, a ja inspirisan njihovom igrom, kao i zalaganjem stotinama statista. Zaista smo evocirali potresno kolektivno sećanje“, rekao je Petar Ristovski.

Film o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu koje je predvodio omiljeni srpski kralj, a prema motivima romana „Čarape kralja Petra“ Milovana Vitezovića, biće premijerno prikazan 5. decembra, u Beogradu, u Centru „Sava“ i Kombank dvorani.

Filmska ekipa, koju je činilo preko 100 glumaca i 7.000 statista, snimala je više od šest meseci, sa ukupno 106 snimajućih dana, od 17. marta, na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji, na Staroj planini, Knjaževcu, Valjevu, Krupnju, Soko gradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, Kosmaju, Sremskim Karlovcima, i na Krfu.

U snimanju filma i serije Kralj Petar Prvi učestvovali su Vojska Srbije i MUP Srbije, a za potrebe snimanja pravljeni su specijalni komadi oružja i topovi.

Lazar Ristovski, glavni producent i glumac, rekao je da su ova uloga, kao i ceo film, po mnogo čemu za njega najvažniji u životu.

„Važan zbog teme i veličine projekta, a takođe i po emotivnosti, jer je ovo debitantski film mog sina Petra. Ovaj film je takođe i čitanka, bukvar iz koga će se učiti patriotizam, ljubav prema prijateljima, a, bogami, i rediteljski zanat. Ovo je film koji svaki Srbin mora videti, jer se tiče njegovog dede, pradede, ili čukundede, koji su ostavili svoje kosti na Ceru, Kolubari, Kajmakčalanu. Već sam rekao da je ovo i možda moj poslednji film i siguran sam da će on biti upamćen po mnogo čemu, a najviše, siguran sam, po kvalitetu“, istakao je Lazar Ristovski.

Izvor: RTS

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala