Moj TV - TV Program za 200+ kanala
TOP 20 Najbolje serije na svetu po oceni sajta IMDb
U svetu serija, formalnije od IMDb top liste najboljih serija – nema. Zato vam donosimo TOP 20 najboljih serija po oceni IMDb-a.
14. septembar 2018.

TOP 20 Najbolje serije na svetu po oceni sajta IMDb

 

20. The Office (U kancelariji) Ocena: 8.8

Radnja se odvija u kompaniji koja se bavi snabdevanjem papirom, a nalazi se u Skrantonu u Penslivaniji. Novi menadžer Endi Bernard, nalickani prodavac, čiji je jedinstveni muzički talenat konstantni izvor zabave u kancelariji. Njemu odgovaraju odani, ali često nemotivisani radnici, koji obuhvataju talentovang, iako dosadnog prodavca Džima Halperta, koji svoj radni prostor deli sa umerenim sociopatom Dvajtom Šrutom, arogantnim asistentom regionalnog menadžera, čije odgovornosti su porasle kada je postao novi vlasnik zgrade u kojoj je kancelarija.  Pem Bizli Halpert je nauravnotežena recepcionistkinja, čija romansa sa Džimom je rezultirala brakom, u kom imaju dvoje dece. Iznenađujuća veza formirala se i između Endija i ambicioznog korrdinatora distribucije, Derila Filbina.

 

19. It’s Always Sunny in Philadelphia (Uvek je sunčano u Filadelfiji) Ocena: 8.8

MekČarliKeli i Denis najbolji su prijatelji i suvlasnici irske pivnice Paddy’s u Philadelphiji. Svit Di, Denisova sestra, šankerica je u pivnici. U svakoj epizodi likovi gledaju samo svoje interese bez obzira na jedinstvenost ili uobičajenost situacije. Mada žele zajednički uspeh posla kojime se bave, draže im je da prevare jedno drugo.

18. Arrested Development Ocena: 8.9

Radnja serije prati život disfunkcionalne porodice Blut, čiji se članovi suočavaju sa finansijskim sunovratom, pošto je Džordž Blut (glava porodice) uhapšen zbog pronevere novca. Neke od karakteristika po kojima se Arrested Development razlikuje od većine sitkoma jesu odsustvo pozadinskog smeha, upotreba naracije, arhivskih snimaka i fotografija, kao i internog humora, koji uključuje šale za čije je shvatanje neophodno kontinuirano gledanje.Od početka emitovanja (2003) serija je sa svakom sezonom nailazila na odličan prijem kod kritičara i stekla je kultni status, a bila je nagrađena sa šest Emija i jednim Zlatnim globusom.

17. Seinfeld (Sajnfeld)  Ocena: 8.9

Sajnfeld (Seinfeld) je Emijem nagrađivan američki sitkom koji se originalno prikazivao na TV NBC od 5. jula 1989. do 14. maja 1998, u ukupno devet sezona. Mnoge od njegovih poštapalica su ušle u leksikon popularne kulture. Serija je bila na vrhu liste gledanosti u šestoj i devetoj sezoni, te bila među prve dve (zajedno s “ER”) svake godine od 1994. do 1998. Mesto radnje joj je bio Upper West Side — četvrt u njujorškoj opštini. Sajnfeld je po TV Gajdu najbolja serija ikada snimljena.

 

16. Narcos (Narkos)  Ocena: 8.9

Postavljena i snimljena u Kolumbiji, prve dve sezone bazirane su na priči o najvećem narkobosu i krijumčaru Pablu Eskobaru, koji je postao milijarder kroz proizvodnju i distribuciju kokaina. Takođe, fokusira se na Eskobarove interakcije sa ostalim narkobosovima, agentima iz uprave za suzbijanje droge i ostalim suparnicima. Treća sezona nas vodi dalje nakon pada Eskobara i nastavlja da prati agente koji se suprostavljaju porastu zloglasnog Kali kartela.

 

15. House of Cards (Kuća od karata) Ocena: 8.9

Kuća od karata (House of Cards) je američka serija produkcijske kuće Netflix sa elementima političke drame. Predstavlja adaptaciju mini-serije kanala BBC istog naziva. Serija prati Frenka Andervuda, američkog političara iz petog distrikta Južne Karoline, člana Demokratske stranke, i njegovu suprugu, Kler.

Na početku serije Frenk Andervud je lider većine (pandan šefu poslaničke grupe) u Kongresu, donjem domu američkog kongresa i serija će ispratiti njegov čitav uspon do mesta 46. predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

14. Stranger Things (Čudnije stvari) Ocena: 8.9

Radnja serije smeštena je u 1980, u Indijani (SAD), i predstavlja omaž pop kulturi 80-ih godina, uključujući i dela Stivena SpilbergaDžona KarpenteraStivena KingaRoba Rajnera i Džordža Lukasa. Jedan dečak misteriozno nestaje, a istovremeno se pojavljuje neobična devojčica sa telekinetičkim sposobnostima, koja pomaže prijateljima nestalog dečaka da ga pronađu, dok šef policije otpočinje svoju istragu da pronađe nestalog dečaka.

13. Westworld (Zapadni svet)  Ocena: 8.9

Radnja serije odigrava se u „Zapadnom svetu”, zabavnom parku napravljenom po divljem zapadu i naseljenim sa android domaćinima. “Zapadni svet” ugošćava i ljude koji su platili ogromnu sumu novca kako bi bili na mestu u kom mogu da rade šta god oni poželeli, bez straha da će ih neko od domaćina ubiti.

 

Serija je imala najveću gledanost na premijeri koja se emitovala na HBO još od premijere serije “Pravi detektiv” (12. januara 2014). Od 2014. serija se označava kao najgledanijom prvom sezonom iz originalne produkcije HBO kanala. “Zapadni svet” je dobio pozitivne ocene od strane kritičara, koji su pohvalili vizuelne efekte, priču i glumu.

12. Friends (Prijatelji)  Ocena: 8.9

Prijatelji (Friends) je američki sitkom, koji su kreirali Dejvid Krejn i Marta Kaufman. Prikazivao se na TV NBC od 22. septembra 1994. do 6. maja 2004. godine u trajanju od 10 sezona. Sa glumačkim ansamblom koji su činili Dženifer AnistonKortni Koks (koja je postala Kortni Koks Arket tokom prikazivanje serije), Lisa KudrouMet LeblankMetju Peri i Dejvid Švimer. Sitkom govori o životu šest osoba starih 20—30 godina koji žive na Menhetnu.

“Prijatelji” su stekli mnogobrojna priznanja tokom prikazivanja. Postali su jedna od najpopularnijih serija svih vremena. Bila je nominovana za 62. nagrade Emi, osvojila je nagradu Emi za najbolju humorističku seriju 2002. za osmu sezonu. Šou se našla na 21. mestu na TV Gajdovom spisku najvećih 50 emisija svih vremena i na 7. mestu na Empajerovom spisku najvećih 50 emisija svih vremena.

 

11. Firefly (Svemirski brod Svitac) Ocena: 9.0

Kapetan Malcom ‘Mal’ Reynolds je bivši galaktički ratni veteran koji postaje kapetan transportnog broda Serenity. Mal i njegova ekipa – Zoe Alleyne Washburne, njegova desna ruka, Zoein muž pilot Hoban ‘Wash’ Washburne, mišićavi plaćenik Jayne Cobb, mlada mehaničarka Kaylee Frye, bivši Alliancin doktor medicine Simon Tam, Simonova poremećena sestra tinejdžerica River (River i Simon su u begu od međuplanetarne vlade Alliance), prelepa kurtizana Inara Serra, i propovednik Shepherd Book, spremni su preuzeti bilo kakav posao, legalan ili ne, i krenuti u novu avanturu širom svemira.


10. The Twilight Zone (Zona sumraka) Ocena: 9.0

Likovi iz serije su obični ljudi koji iz nekog razloga upadnu u zonu sumraka, što često dovodi do neočekivanih zapleta na početku i raspleta na kraju epizode. Većina priča u serijalu Zona sumraka nam donose neočekivan kraj, ali i ostavlja epizodu nezavršenu u mašti gledalaca. Zona sumraka nas uvodi u jedan skriveni, tajni svet, u kome neprikosnoveno mesto zauzima mašta.

9. Fargo (Fargo) Ocena: 9.0

 

Fargo (Fargo) je američka serija koju je kreirao Noa Holi za televizijsku mrežu Ef-Eks. Inspirisana je istoimenim filmom iz 1996. u režiji braće Koen, koji su ujedno i izvršni producenti serije, a čije je delo okićeno nagradom Oskar 1997. godine. Fargo nije samo adaptacija filma, već se sličnost ogleda pre svega u atmosferi i priči, koja je intrigantna. Osvojila je dva Zlatna globusa, 35 drugih nagrada i čak 110 nominacija.

8. True Detective (Pravi detektiv) Ocena: 9.0

Radnja prve sezone pratila je 17-godišnju potragu detektiva Rasta Kola i Martina Harta za svirepim ritualnim ubicom u Luizijani. Glavne uloge tumačili su Metju Makonahej i Vudi Harelson, a svih osam epizoda režirao je Keri Fukunaga. Prva sezona naišla je na dobar prijem kod kritičara i bila je nominovana za brojna priznanja, uključujući četiri Zlatna globusa i 12 Emija (od kojih je osvojila pet).

7. Sacred Games Ocena: 9.1

 

Ovogodišnja serija Sacred Games zasnovana je na istoimenom bestseleru i istražuje mračno podzemlje Mumbaja koje sačinjavaju zločinci, policija i političari. Radnja se vrti oko prezrenog gradskog policajca Mumbaija, Sartaja Singha, koji je dobio dojavu o lokaciji zločinačkog gospodara Ganesha Gaitonde. Kako se životi dvojice muškaraca sudaraju, otkrivaju se tajne veće od njih obojice.

6. The Sopranos (Porodica Soprano) Ocena: 9.2

Porodica Soprano (The Sopranos) američka je serija autora i izvršnog producenta Dejvida Čejsa. Radnja prati život Entonija Tonija Soprana (Džejms Gandolfini), šefa italijanske mafijaške porodice Dimeo (kasnije Soprano) u Nju Džerziju i njegove poteškoće da održi balans između porodičnog života i poslovne karijere u mafijaškoj organizaciji čiji je član.

Serija takođe prati živote članova Tonijeve porodice, ali i njegovih poslovnih saradnika. Između ostalih, tu su žena Karmela (Idi Falko), deca Medous (Džejmi-Lin Sigler) i Entoni Mlađi (Robert Ajler), ujak Džunior (Dominik Kijanesi) i rođak Kristofer Moltisanti (Majkl Imperioli), kao i članovi njegove mafijaške grupe Silvio Dante (Stiven van Zant) i Poli Goltijeri (Toni Siriko). Zbog velikog broja problema u svom životu i učestalih napada panike, Toni se za profesionalnu pomoć obraća psihijatru dr Dženifer Melfi (Lorejn Brako), koja je takođe jedan od glavnih likova.

5. Sherlock (Šerlok) Ocena: 9.2

Šerlok (Sherlock) britanska je kriminalistička TV serija koja predstavlja savremenu adaptaciju detektivskih priča o Šerloku Holmsu autora sera Artura Konana Dojla. Autori serije su Stiven Mofat i Mark GejtisŠerloka Holmsaglumi Benedikt Kamberbač, a dr Džona Votsona Martin Friman.

Serija Šerlok govori o „savetodavnom detektivu” Šerloku Holmsu (Benedikt Kamberbač) s radnjom smeštenom u današnjem Londonu. Holmsov pomoćnik je dr Džon Votson (Martin Friman) koji se vratio iz vojne službe u Avganistanu gde je radio kao lekar. Mada inspektor Lestrad (Rupert Grejvs) u početku sumnja u Holmsa kao i ostatak njegovog tima, Holmsova ih inteligencija i moći zapažanja ubrzo uvere da je Holms važan u rešavanju raznih slučajeva. Holms ubrzo neradno postaje slavna ličnost, delimično zbog Votsonovog bloga na kojem je dokumentisao razne slučajeve na kojima su radili. Novinari ubrzo počinju raditi reportaže o Holmsovim slučajevima, kao i njegovom čudnom načinu života. Od Šerloka pomoć traže i obični ljudi, a ponekad i britanska vlada.

4. The Wire (Doušnici) Ocena: 9.3

Svaka sezona „Doušnika“fokusira se na različite društvene krugove grada Baltimora i prikazuje njihov odnos prema instutucijama zakona. Hronološki poređane one prikazuju: trgovinu drogom (prva sezona), brodogradilište i radnički sindikat (druga sezona), gradsku vlast i birokratiju (treća sezona), školski sistem (četvrta sezona) i štampane medije (peta sezona), uz prikazivanje sudbina junaka i zapleta iz prethodnih sezona.

3. Breaking Bad (Čista hemija) Ocena: 9.5

 

Čista hemija (Breaking Bad) američka je serija, koju je režirao Vins Giligen. Radnja je smeštena u Albukerkiju, u Novom Meksiku, SAD. Glavni lik, Volter Vajt, (Brajan Kranston) je profesor hemije u srednjoj školi, koji se okreće drugoj strani zakona da bi prehranio trudnu ženu i sina sa cerebralnom paralizom, nakon što mu je postavljena dijagnoza raka pluća u poodmakloj fazi. Zajedno sa bivšim učenikom Džesijem Pinkmenom (Aron Pol) počeo je da proizvodi i prodaje metamfetamin, da bi finansijski obezbedio porodicu pre nego što umre.

2. Game of Thrones (Igra prestola) Ocena: 9.5

Radnja je smeštena na fiktivnim kontinentima Vesterosa i Esosa i prati događaje članova nekoliko plemićkih porodica u borbi za Gvozdeni presto i vlast nad Sedam kraljevstava, kao i dolazak zime i mističnih bića sa severa. Serija se bavi temama kao što su socijalna hijerarhija, religija, lojalnost, seksualnost, građanski rat i kriminal.

 

1. The Filthy Frank Show / Ocena: 9.7

Presudan moment u istoriji serijala, kada je i svrstan na IMDb top listu, bilo je emitovanje epizode Harlem Shake. Radnja serije se vrti oko prljavog Frenka i njegovih lucidnih prijatelja, koji razgovaraju o različitim temama, upuštajući se u mnogobrojne po život opasne, otkačene avanture.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
  • #1
    1 0
    Aconk aconk @ 31.3.2020. 0:29

    Smijesna je ova lista kada na njoj nema serije "La Casa de Papel". Gledao sam Game of Thrones, iskreno, sve do zadnje sezone je bilo dobro, za ocjenu 9/10. Nakon odgledane zadnje sezone, tu seriju ne bih preporucio nikome da gleda, jer nakon toliko sati ostavljenih ispred TV da onako odrade zadnju sezonu je vise nego kriminalno. Takodje ova lista je smijesna jer nema kultne serije "Breaking Bad". To su moje dvije preporuke, i serije na kojima vrijedi izgubiti silne sate gledajuci. Pozdrav iz Cg. 

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala