Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ne propustiti - Eksluzivno na kanalu Viasat History!
Viasat History nam oživljava najbitnije trenutke u istoriji u dve ekskluzivne dokumentarne serije "Priča o Evropi" i "Pompeja - odbrojavanje do katastrofe"
23. avgust 2018.

Ne propustiti - Eksluzivno na kanalu Viasat History!

 
Tokom dva uzastopna meseca ovog leta, Viasat History, TV-kanal koji vas vodi na zanimljivo putovanje kroz vreme, premijerno će prikazati dve opčinjavajuće istorijske dokumentarne serije.


Priča o Evropi, koja se premijerno prikazuje u subotu 25. avgusta u 20:00, izuzetna je serija iz šest delova u kojima se pripoveda priča o Evropi, i istražuju različita poglavlja njene živopisne istorije. U ovoj fascinantnoj seriji, čiji je voditelj poznati istoričar ser Kristofer Klark (Christopher Clark), gledaoci kreću na putovanje kroz vreme i prostor, počev od fizičkog nastanka kontinenta, preko dolaska prvih ljudi. U svakoj epizodi prati se razvoj kako evropske kulture i vere, tako i istorijskih postignuća u istraživanjima, tehnologiji i politici. Naposletku sledi smelo istraživanje sadašnjosti i budućnosti kontinenta.

Voditelj serije, ser Kristofer Klark, dvadeset drugi je regijus profesor istorije na Univerzitetu u Kembridžu, a 2015. godine dobija titulu viteza zbog svojih zasluga u anglo-germanskim odnosima. Klarkova iskrena ljubav prema istoriji pomaže da se ožive događaji koji su Evropi tokom hiljada godina obezbeđivali mesto u središtu svetskih dešavanja. Ovaj kontinent je položio temelje za veliki deo savremenog društva širom sveta, dok su predeli koji se neprestano menjaju i razvijaju, klima, fauna i flora pomogli da se oblikuje priča same Evrope. Neverovatna fotografija, stalna propitivanja i izuzetni uvidi pružaju nam opčinjavajući portret Evrope.

 


Mesec septembar donosi nam premijeru još jedne zaista neponovljive serije na kanalu

Viasat History: Pompeja  ̶ Odbrojavanje do katastrofe u nedelju 16. septembra u 20:00. Ova serija iz tri dela oživljava poslednjih 48 sati života u Pompeji pre nego što je pre dve hiljade godina došlo do katastrofe u kojoj je ogromna vulkanska erupcija živog zakopala ceo jedan rimski grad.

Voditelji serije su istoričarka dr Betani Hjuz (Bettany Hughes), arheolog Rakša Dejv (Raksha Dave) i britanski novinar i voditelj, Džon Serdžent  (John Sergeant). Svako od njih istražuje sate koji su prethodili opasnoj eksploziji Vezuva. Obuhvativši ceo uništeni grad i njegovu okolinu, troje voditelja kreće u nova iskopavanja pošto im je omogućen ekskluzivan pristup u najbolje očuvana rimska nalazišta. Takođe su pozvani da ispitaju do tad netaknute ljudske ostatke, koje analiziraju moćnim tehnikama poput CT-skenera, X-zraka i DNK-testova, a na kraju posećuju i sam ćudljivi vulkan. Sve nam to otkriva mnoge neverovatne i nepoznate tajne o gradu i njegovim stanovnicima skrivenim pod slojevima pepela već dve hiljade godina.
Istorija je u prvom planu jer avgust i septembar gledaocima donose ne jednu, već dve zaista posebne i ekskluzivne dokumentarne serije, koje se premijerno prikazuju na kanalu Viasat History

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala