Moj TV - TV Program za 200+ kanala
TOP 10 Najboljih Marvelovih filmova svih vremena!
Napravimo listu TOP 10 najboljih. Ovo je naš izbor. Slažete li se?
5. jul 2018.

TOP 10 Najboljih Marvelovih filmova svih vremena!

 Sa blokbasterom Osvetnici: Rat Beskraja u bioskopskim salama koji je na blagajnama širom sveta napravio pravi haos, i stremi ka tome da postane jedan od filmova sa najvećom zaradom u istoriji, učinilo nam se zabavnim da napravimo osvrt na sve Marvelove filmove. 

10. Čuvari Galaksije – Guardians of the Galaxy

Ovaj bioskopski hit na toliko načina je promenio poimanje Marvelovih superheroja. Publiku i kritiku poveo je naezaboravno putovanje svemirom, zbog čega je i zaslužio epitet Marvelovih Ratova Zvezda. Dodamo li tome zarazne muzičke teme i originalnu interpretaciju Star-Lorda koju nam je na sebi svojstven način dočarao glavni glumac Kris Prat, Čuvare Galaksije je nemoguće ne voleti.

 

9. Doktor Strejndž – Doctor Strange

Stalno na ivici između psihološkog trilera i akcione komedije, Doktor Strejndž nam nudi sve. Dobru priču, sjajne akcione scene i dobro razrađenu hemiju između glavnih glumaca. Naravno, nadamo se nastavku. 

 

8. Ant-Man

Neočekivani hit, Marvelov Ant-man predstavio nam je svet najmanjeg akcionog junaka koji je teško zaboraviti. Pol Rad u roli Ant-mana iz pozadine izvlači snažnu priču, ali uspeva da sačuva njen zabavni karakter. Upravo zbog toga sa nestrpljenjem iščekujemo film Ant-Man i Osa.

 

7. Thor

Thor je jedan od onih filmova koji je uspeo da od svojih glavnih junaka napravi zvezde preko noći. Tu mislimo i na glumce i na likove koje oni u filmu tumače. Idealna kombinacija radnje i avanture, uz Kapetana Ameriku i Ajronmena stvorila je osnov za nastanak Osvetnika.

 

6. Spajdermen – Spiderman

Kultni Spajdermen iz 2002. jedan je od filmova koji je doneo Marvelov Univerzum na veliko platno. Naravno, ovaj junak kasnije je doživeo niz promena, a najveće su, svakako, Tom Holland i Andrew Garfield koji su našeg prijateljskog komšiju glumili u drugim nastavcima, ali ne može se reći da Tobey Maguire nije bio podjednako dobar u ovoj ulozi.

 

5. Kapetan Amerika: Građanski rat

Mada se pokazao kao malo teži na akciji, a lakši na dijalozima, može se reći da Kapetan Amerika: Građanski rat nije razočarao, i da se sa pravom može nazvati jednim od najvećih Marvelovih kinematografskih uspeha. Čini se da je upravo ovaj film bio na neki način revolucija i dalje evolucija Marvela na velikom platnu.

 

4. Spajdermen: Povratak kući – SpiderMan: Homecoming

Posle Spajdermena 3 koji nas je ostavio pomalo žedne i gladne, čuvenoj franšizi je očajno trebao rimejk. Izbor vrcavog Toma Hollanda u roli tinejdžera Parkera pokazao se kao mudar potez. 

 

3. Marvelovi Osvetnici – Marvels Avengers

Posle sjajnih rezultata u zasebnim filmovima, Marvelovi junaci okupili su se pod plaštom Osvetnika kako bi rasturili loše momke, ali i bioskopske blagajne. Ono što ovaj film čini zaista posebnim jeste činjenica da nijedan od junaka nije glavni, već da su svi oni zajedno – Osvetnici.

 

2. Ajronmen – Iron Man

Kao jedan od najranijih Marvelovih filmova Ajronmen je podložan svakom testu vremena. Robert Downey Jr. učinio je Tonija Starka večnim. Uprkos svim nastavcima u kojima smo gledali Ajronmena, činjenica je da je u centru svih tih filmova uvek bio lik, a ne radnja. Zbog toga je Ajronmen na visokoj drugoj poziciji naše liste 10 najboljih Marvelovih filmova svih vremena.

 

1. Kapetan Amerika: Zimski vojnik – Captain America: The Winter Soldier

Često ocenjivan kao jedan od najkompletnijih Marvelovih filmova, Zimski vojnik je retka saga o superherojima kojoj nije potrebna pomoć da bi se među mnogim drugim samostalno isticala. Ukratko, film za sebe. Chris Evans i Sebastian Stan učinili su ovaj hit još većim, stoga, ako biste se našli u situaciji da birate samo jedan Marvelov film koji biste pogledali, to bi bio ovaj.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala