Moj TV - TV Program za 200+ kanala
11. Kustendorf
Posebna pažnja će biti posvećena razmatranju budućnosti filma
16. januar 2018.

11. Kustendorf

 

Festival Kustendorf, koji se ove godine održava po 11. put, otvoriće prikazivanje filma "Skver", švedski kandidat za nagradu Oskar i dobitnik najveće nagrade na Kanskom festivalu.

U programu "Savremene tendencije" biće prikazani filmovi "Nikad nisi zaista bio ovde" Lin Remzi, nagrađena za scenario u Kanu, filipinski film "Rikša" Paola Viljalune, dobitnik "Zlatnog pehara" filmskog festivala u Šangaju, bugarski "Pravci" Stefana Komandareva, prikazan u kanskoj selekciji "Izvestan pogled", kinesko ostvarenje "Sunce koje može da pomera planine" Ćijan Vona, dobitnik nagrade za scenario u selekciji debitanata festivala u Šangaju i belgijsko-francuski "Vernost" Mikaela Roskama.

Mladi filmski stvaraoci i velikani svetskog autorskog filma biće u fokusu i ovogodišnjeg "Kustendorfa", a posebna pažnja će biti posvećena razmatranju budućnosti filma i da li je film pobegao iz dvorana na televiziju i tamo se razvija u novu formu - televizijske serije.

O tome će osnivač festivala Emir Kusturica razgovarati sa Sorentinom, autorom serije "Mladi papa", koja će se, kako je najavljeno, non-stop prikazivati tokom trajanja festivala.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala