Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Umro Džeri Luis
Legenda komedije preminuo u 91. godini života
21. avgust 2017.

Umro Džeri Luis

Slavni američki komičar, Džeri Luis, poznat po svojim filmovima "Luckasti profesor" (Nutty professor) i "Potrčko" (The Bellboy) umro je u 91. godini u Las Vegasu u nedelju ujutro, u krugu svoje porodice.

Komičar, radio i televizijski te filmski glumac, filantrop, Luis će ostati zapamćen po svom jedinstvenom stilu i humoru, koji je izgradio ugledajući se na majstore poput Čarlija Čaplina, a kojem se dive mnogi slavni glumci i režiseri, od Džerija Sajnfelda do Martina Skorsezija.

Jedno od najplodnijih razdoblja njegovog života sigurno su godine između 1946. i 1956. kada je u saradnji sa Dinom Martinom snimio veći broj sada već antologijskih komedija. O saradnji i prijateljstvu sa Dinom Luis je mnogo toga zapisao u biografiji "Din i ja: Ljubavna priča."

Džeri Luis rođen je 1926. a potiče iz porodice kojoj je šoubiznis bio u krvi: otac glumac u vodvilju, majka pijanistkinja. Svoju krhku građu iskoristio je na najbolji način: gegovi koji su mu postali svojstveni obeležili su njegovu glumu i uspeh u svetu komedije.

Sa Martinom je do 1956. snimio šesnaest filmova, a potom je krenuo u samostalnu karijeru koja je ipak krenula silaznom putanjom sredinom 60-ih godina. Međutim, to nimalo nije umanjilo njegovu slavu i poštovanje koje je oduvek uživao u filmskom svetu.

Poslednji film u kojem se pojavio bio je "Poverenje" iz 2016. godine, u ulozi oca glavnog lika Stouna kojeg je tumačio Nikolas Kejdž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala