Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Producenti Živih mrtvaca tuže AMC
Tvrde kako ih je kompanija lišila lavovskog dela profita od prikazivanja serije
15. avgust 2017.

Producenti "Živih mrtvaca" tuže AMC

Tužbu koja bi AMC mogla da košta i do milijardu dolara pokrenuli su Robert Kirkman, kreator serije "Živi mrtvaci" te producenti Gejl En Herd, Glen Macara i Dejvid Alpert.

Tim iza popularne serije tereti tu kompaniju da je prekršila ugovor i kalifornijske poslovne zakone. Smatraju kako je AMC protivpravno zadržao veliki deo profita, ne raspodelivši ga ekipi koa stoji za snimanja serije kako je to već određeno ugovorom.

U ugovoru stoji kako Kirkmanu pripada 5 odsto od profita, a Herdu 7,5 odsto. Ukoliko se na sudu dokaže da je ih je AMC oštetio, troškovi koje bi morali da plate popeli bi se čak do jedne milijarde dolara.

AMC-ov predstavnik negirao je utemeljenost optužbi, izjavivši kako se radi samo o još jednoj od tužbi u filmskoj industriji koje uobičajeno slede nakon velikog uspeha.

Međutim, tužba kreatora i producenata "Živih mrtvaca" protiv AMC-a nije jedina. Prvi izvršni producent iste serije Frenk Darabont takođe je pokrenuo tužbu protiv kompanije iz istih razloga, sumnju u neravnomernu raspodelu zarade.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala