Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Počinje snimanje filma o Marselu Marsou
Američki glumac Džesi Ajzenberg igraće francuskog pantomimičara Marsela Marsoa u filmu „Otpor“ reditelja Džonatana Jakubovica.
21. maj 2017.

Počinje snimanje filma o Marselu Marsou

Američki glumac Džesi Ajzenberg igraće francuskog pantomimičara Marsela Marsoa u filmu „Otpor“ reditelja Džonatana Jakubovica.

Marsoova uloga u francuskom pokretu otpora tokom Drugog svetskog rata biće glavna tema filma čiji scenario i režiju potpisuje venecuelanski reditelj.

„Priča o Marsou i otporu je jedna od najupadljivijih tajni Drugog svetskog rata. Iz najvećeg užasa uzdiže se najuzvišenija umetnost da sačuva živote siročad. Znao sam da moram da uradim čak i nemoguće da to ispričam onog trenutka kada sam čuo o tome“, izjavio je Jakubovic agenciji AP.

Marso je naučio pantomimu da bi preživeo tokom rata i zahvaljujući toj „umetnosti tišine“, kako ju je nazvao, spasao je od nacista veliki broj jevrejske dece koja su ostala bez roditelja.

Marsoov otac je umro u logoru Aušvic, a kao i on, i Ajzenberg i Jakubovic su iz porodica poljskih Jevreja. Jakubovic je rekao da su mnogi njegovi rođaci ubijeni tokom rata.

Jakubovic je izjavio da je počeo da istražuje i da piše scenario prošle godine, kada je prvi put razgovarao s najstarijim Marsoovim sinom Baptistom, koji će biti izvršni producent filma. Snimanje će početi početkom naredne godine.

Marso je profesionalno nastupao više od 60 godina širom sveta, a proslavio se likom klovna Bip. Imenovan je za Velikog oficira Legije časti i dobio je Nacionalni orden za zasluge u Francuskoj zbog svog delovanja u Pokretu otpora.

akubovicev film Hands of Stone premijerno je prikazan prošle godine na Kanskom festivalu, a autor je i filmova o sociopolitičkoj situaciji u Venecueli Secuestro Express i Las Aventuras de Juan Planchard.

Ajzenberg, koga je reditelj nazvao „glumačkim genijem“, proslavio se ulogama u filmovima Društvena mreža, o osnivaču „Fejsbuka“, i Betmen protiv Supermena: Zora pravednika.

Igrom slučaja, njegova majka je radila kao profesionalni klovn.

 

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala