Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Legendary Lands otkupio prava na Herbertovu Dinu
Studio "Legendary Entertainment", autor filmova "Godzilla" i "Warcraft", otkupio je prava na čuveni SF klasik "Dina"
22. novembar 2016.

"Legendary Lands" otkupio prava na Herbertovu "Dinu"

Studio "Legendary Entertainment", autor filmova "Godzilla" i "Warcraft", otkupio je prava na čuveni SF klasik "Dina" Frenka Herbeta, prema kojem će snimiti film i TV seriju.

Smeštena u daleku budućnost, "Dina" priča priču o Polu Atreidu, protagosti čiji roditelji prihvataju kontrolu nad pustinjskom planetom Arakis. Nedugo nakon dolaska Atreida na planetu, vojvoda Leto – Polov otac, svrgnut je sa vlasti u puču čija je osnova bila izdaja, a Pol i njegova majka pobegli su u pustinju.

Za produkciju svih projekata biće zaduženi Tomas Tal, Meri Parent i Kejl Bojter, dok će izvršni producenti biti Brajan Herbert, Bajron Merit i Kim Herbert.

Ovo nije prvi put da "Dina" zaživi na filmskom platnu – roman je takođe dobio adaptaciju 1984. godine, koju je režirao Dejvid Linč. Uprkos neuspehu i zaradi od samo 30.9 miliona dolara, film je u skorije vreme dobio kultni status.

Čuveni režiser Alesandar Hodorovski planirao je 1973. godine adaptaciju u saradnji sa Salvadorom Dalijem, Orsonom Velsom i Mik Džegerom, ali se njegova zamisao nikada nije ostvarila usled nedostatka finansijskih sredstava.

 

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala