Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Odabran glumac za ulogu Nikole Tesle
Nikolas Hoult, zvezda filma X-men, mogao bi u budućnosti da se pojavi na malim ekranima u ulozi Nikole Tesle.
12. oktobar 2016.

Odabran glumac za ulogu Nikole Tesle

 

Radnja serije "Rat struja", zasnovane na istinitoj priči, biće smeštena u vreme oko 1880. godine i usmerena pretežno na napetu borbu između čuvenog pronalazača Nikole Tesle i Tomasa Edisona, kojeg tumači Benedikt Kamberbač.

 
U seriji bi mogao da bude zastupljen i poznati događaj iz Teslinog privatnog života, kada mu je Edison obećao 50.000 dolara za redizajn motora i generatora, ali mu se novac nikada nije isplatio. Na podsećanje na dogovor, Edison je odgovorio: “Pa, Tesla, ti ne razumeš naš američki humor“.
 
Tesla se zatim povukao, a nova borba usledila je kada se čuveni preduzetnik Džordž Vestinghaus, koji je tražio način da celu Ameriku snabde električnom energijom na veliku daljinu, zainteresovao za Teslin sistem naizmenične struje (AC).
 
U to vreme, Edison, koji je radio na sistemu jednosmerne struje (DC), osvojio je naklonost javnosti "prljavom" kampanjom protiv Tesle i Vestinghausa, kako bi pažnju s njihovog izuma privukao na svoj.
 
Serija se bavi upravo ovim incidentom, koji je započeo kao bezazleno takmičenje između dva rivala, a završio se nečim krajnje malicioznim.
 
Tesla je rat ipak osvojio i 1887. godine u Njujorku otvorio svoju laboratoriju u kojoj je radio sve do smrti.
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala