Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Svi naši strahovi
Mladi analitičar otkriva da teroristi planiraju izazvati rat između Amerike i Rusije
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena8/10

Svi naši strahovi

The Sum of All Fears

, 2002., SAD, Nemačka, 124 min.
Svi naši strahoviSvi naši strahoviSvi naši strahoviSvi naši strahovi
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Američki hladnoratovski strah je ponovno probuđen nakon smrti ruskog predsednika kojeg nasleđuje čovek zamršene prošlosti. Tenzije između Istoka i Zapada se razbuktavaju nakon što CIA posumnja da odmetnuti ruski naučnici razvijaju atomsko oružje. Poslan u akciju od strane CIA-inog direktora Vilijama Kabota (Morgan Friman), Džek Rajan (Ben Aflek) sledi opasnostima isprepleten trag koji ga vodi do šokantnog otkrića: teroristi planiraju izazvati rat između Amerike i Rusije - detonacijom atomske bombe tokom fudbalske utakmice!

SAD postaju jako zabrinute zbog ruskih intervencija u Čečeniji, ali novi  ruski predsjednik, kojeg smatraju tvrdolinijašom, poručuje im da to nisu njihove brige. CIA-in analitičar Džek Rajan (Ben Afleck), međutim, nakon obimnog istraživanja dolazi do zaključaka da su pravi stavovi novog predsednika potpuno drugačiji.Ali, ruski se napadi nastavljaju, zbog čega se Amerikanci spremaju na uključenje u sukob, ne znajući kako iza svega stoji treća strana koja od početka želi njihovo aktivno uključenje u rat. Pred Rajanom je zadatak otkrivanja pravih motiva urotnika, kako bi spasio Ameriku od potencijalne detonacije nuklearne bombe.

Jedna od najboljih ekranizacija serije špijunskih romana Toma Klensija o CIA-nom agentu Džeku Rajanu, "Svi naši strahovi'' česte motive tajnovitih planova iz sveta kontra-špijunaže i nuklearnih opasnosti koristi na uzbudljiv i gledateljima atraktivan način. Upravo zbog toga film uz vrhunsku zanatsku komponentu modernog akcijskog trilera pruža i utisak svežine i originalnosti. Najvažniji element, međutim, onaj je nepredvidljivog raspleta koji će iznenaditi i najiskusnije poklonike žanra. Kao Džek Rajan, Ben Aflek se pokazao dostojnim naslednikom Harisona Forda ili Aleka Boldvina, glumaca koji su CIA-ne analitičare prikazivali u ranijim naslovima.

Mogu li teroristi uopšte detonirati oružje za masovno uništenje na tlu Amerike? Prema podacima CIA-e, najmanje dvadesetak zemalja- polovina od njih je na Bliskom istoku i u južnoj Aziji- već poseduje ili razvija oružje za masovno uništenje. Štaviše, javno je poznato da je za vreme hladnog rata takvo oružje proizvođeno na desetke hiljada i da je spremno čekalo na platformama za lansiranje. Prema javnom izveštaju, do današnjeg dana se ne zna gde se nalaze 164 prenosive bojeve glave. Film je dobio nagradu Saturn 2004. godine, godinu pre nagradu za filmsku muziku BMI, a iste godine i nagradu VES za najbolje viuzuelne efekte.

 


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2018 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala