Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Metak za Peking
MIchael Caine u ulozi britanskog tajnog agenta Harija Palmera
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Metak za Peking

Bullet to Beijing

, 1995., Kanda, Velika Britanija, Rusija, 106 min.
Metak za Peking
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Britanski tajni agent Hari Palmer (MIchael Caine) ostao je bez posla nakon završetka hladnog rata. Za njegove je usluge zainteresiran bogati Rus, Aleks (Michael Gambon). Rusiji preti opasnost od smrtonosnog biohemijskog oružja po imenu Crvena smrt koje je bilo u Aleksovom posjedu, ali je ukradeno, a krajnje mu je odredište Severna Koreja.Britanska vlada također želi da Hari reši taj slučaj...

Dugogodišnji britanski tajni agent Hari Palmer (MIchael Caine) ostao je bez posla nakon završetka hladnog rata. Za njegove je usluge zainteresiran bogati Rus, Aleks (Michael Gambon) koji ga poziva u St. Petersburg i iznosi mu svoju viziju budućnosti Rusije.

Britanska vlada također želi da Hari reši taj slučaj. Rusiji preti opasnost od smrtonosnog biohemijskog oružja po imenu Crvena smrt koje je bilo u Aleksovom posedu, ali je ukradeno, a krajnje mu je odredište Severna Koreja. Aleksova ponuda je takva da ju je nemoguće odbiti, a Hari informacije o oružju dobija od prijatelja, također bivšeg tajnog agenta. Oružje se nalazi u vozu na putu prema Pekingu. Hari se mora ukrcati, a tada će se videti na čijoj je uistinu strani.
Film je nomininiran za nagradu CSC (Canadian Society of Cinematographers Award ) 1997. godine.


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2018 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala