Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Tabu
Svaka kultura ima svoje rituale i zakone življenja.
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Tabu

Taboo

, 2002., , 0 min.
TabuTabuTabuTabuTabu
7.3
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Zadubljujemo se u bizarne i kontraverzne prakse kultura širom sveta. Šta bi moglo naterati nekoga da stavi čelične udice na tuđa leđa kako bi mogao da visi sa plafona o svom mesu? Kako je običaj da se gurnu ruke u rukavice pune ubadajućih, džinovskih mrava metaka - i ponavljanje tog bola nanovo i nanovo - prihvatljivo u nekoj kulturi? U nekim zajednicama širom sveta, ovakve prakse odražavaju duboka tradicionalna verovanja ili namerne izbore načina života. Za druge, koji se nalaze izvan te kulture, one mogu izgledati groteskne, opasne ili kao "Tabu".

  Vodimo vas izvan zone udobnosti i preko granica kultura kako bi proučili rituale i običaje koji su prihvatljivi u jednim, a zabranjeni, nezakoniti ili smatrani ogavnim u drugim kulturama. Prelazeći granicu između modernih običaja i drevnih verovanja, ova serija prikazuje mozaik ljudskih načina ponašanja i vrednosti.

 
Svaka epizoda istražiće jedan slučaj iz različitih uglova, često ulazeći u retko viđena društva. Putovaćemo na šest kontinenata i 19 zemalja, prikazujući 25 urođeničkih kultura. Čućemo neke od najpriznatijih i najpoštovanijih antropologa i sociologa koji proučavaju raznovrsne kulture. Ispitaćemo obrede, neobične izbore, modifikacije tela, izbore pola, golotinju i duhovna traganja na granicama izdržljivosti ljudskog tela.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala