Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Hari Hule dolazi na Netfliks
Ju Nesbe će za novu seriju sam adaptirati svoj roman "Solomonovo slovo"
19. mart 2024.

Hari Hule dolazi na Netfliks

Netfliks ovih dana donosi dobre vesti za ljubitelje mračnih skandinavskih misterija. Ju Nesbe, autor popularnih kriminalističkih romana o norveškom detektivu Hariju Huleu, napraviće adaptaciju svog romana za male ekrane.

Najavljeno je da će Nesbe adaptirati svoj roman Solomonovo slovo (The Devil's Star) iz 2003. godine u scenario za novu Netfliksovu seriju. Serija bi trebalo da se zove Hari Hule, a za sada nije saopšteno ko će u njoj glumiti, jedino što znamo je da će seriju režirati Ojstin Karlsen.

Radnja romana Solomonovo slovo prati Hulea, koji je suspendovan. Dok čeka da se šef vrati sa odmora i potpiše ostavku, Hari odlučuje da sarađuje u istrazi serije ubistava koju je vodio Tom Voler, ali samo da bi razotkrio da je Voler korumpirani policajac, umešan u šverc oružja i odgovoran za smrt koleginice Elen Gjatlen. Nakon četiri nedelje odsustva, Hari ne očekuje da će mu ikada biti dodeljen ma kakav nov slučaj, a onda se pojavljuje leš devojke sa odsečenim prstom i Harija budi poziv načelnika Odeljenja za krvne delikte. Hari će u toj poslednjoj istrazi morati da sarađuje s jedinim inspektorom koji nikad ne ide na odmor: Tomom Volerom.

Ju Nesbe (Jo Nesbø) je norveški pisac i muzičar. Autor je uglavnom krimi trilera, koji su prevedena na više od 40 jezika, i prodana u više od 23 miliona primeraka. Kritika ga hvali zbog dubokog znanja psihologije, što mu pomaže u pisanju knjiga sa krimi tematikom.

Prvu knjigu Čovek šišmiš je izdao 1997. godine, i bila je prva u serijalu o detektivu Hariju Huleu. Za tu knjigu je dobio nagradu "Stakleni ključ" za najbolju nordijsku krimi knjigu. Nakon početnog uspeha knjige o Hariju Huleu, on je izdao još 9 knjiga sa istim glavnim likom.

Netfliksova serija Hari Hule biće njegov prvi pohod u scenarističke vode, ali ne i prvi put da se lik Harija Hulea pojavio na ekranima, pošto je 2017. objavljena filmska adaptacija njegovog romana Sneško, koja nije prošla. dobro sa publikom. I pored odličnog glumačko-producentskog tima, film je naišao na niz problema, a zbog užurbanog snimanja veliki deo scenarija je preskočen, što se odrazilo na kvalitet finalnog proizvoda. Umesto potencijalne franšize, cela priča se završila jednim filmom.

Nova Netfliksova serija mogla bi da bude novi pokušaj pokretanja franšize, u zavisnosti od uspeha serije. Produkcija još nije počela, pa se još ne zna kada će Hari Hule stići na Netfliks.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala