Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Akcija za porodicu Verkin, Žabalj
Deseta emisija desete TV sezone serijala „S Tamarom u akciji“, na programu je u petak 4. decembra u 21h, na Prvom programu Javnog medijskog servisa.
3. decembar 2020.

S Tamarom u akciji: Akcija za porodicu Verkin, Žabalj

 

Todor Verkin (22)  sa sestrom Radom (18) i bratom Radoslavom (15), žive u Čurugu u hraniteljskoj porodici. Pre deset godina oni su tamo preseljeni iz Žablja, zbog loših uslova života.

 
Iako su nakon smrti oca i majke ovo troje mladih nasledili porodičnu kuću u rodnom mestu, ona je neuslovna za život jer je to objekat bez struje i vode. 
 
Todor kao najstariji, iako punoletan, nema mogućnosti da kuću u Žablju sredi i osposobi za život. Hranitelji Ljilja i Đorđe i dalje omogućavaju Todoru da živi kod njih, zajedno sa bratom i sestrom.
 
Najveću želju, da se troje mladih Verkina osamostale i žive u svojoj kući, ispunila im je ekipa nacionalnog humanitarnog projekta  i TV serijala „S Tamarom u akciji.“
 
Tamara Grujić, autor i producent: “Uz veliku pomoć lokalne samouprave opštine Žabalj, moja ekipa je u potpunosti renovirala i opremila kuću porodice Verkin. Pre svega, domaćinstvo je priključeno na gradsku vodu, uvedena je kanalizacija i napravljeno je kupatilo, koje je predstavljalo najveći problem za normalan život i korišćenje domaćinstva. Sagrađen je novi dimnjak i uvedena su dva grejna tela, postavljena je nova stolarija, iznivelisani su i izbetonirani svi podovi u kući,  kako bi dalje unutrašnje renoviranje bilo moguće. Urađena je fasada, zamenjena je ulična velika kapija, izmalterisan je veliki ulaz i izbetoniran pristup staroj gradskoj dvorišnoj kući. Enterijer je potnuno renoviran i prilagođen ovim mladim ljudima, da potpuno uživaju u svom domu.“
 
Tokom trajanja radova na ovoj kući, TV ekipa je zabeležila za vas i sve najlepše i najzanimljivije u jedinstvenom Žabalju. Okružen je mnogobrojnim salašima koji podsećaju na davna vremena- vredni poljoprivrednici i dalje čuvaju tradiciju predaka a besprekorna priroda pleni lepotom.
 
U neposrednoj blizini su i dva Parka prirode  „Jegrička bara“ i  „Stara Tisa“ kod Bisernog ostrva, koje je čuveno po neobičnim prirodnim lepotama ali i po vinovoj lozi „krokan“.
Tamara: „U živopisnom Čurugu posetili smo i Veslački klub Čurug, saznali kako se pravi čuveni „rolovani sir“ a kultura i tradicija Rusina, odvela nas je i do Đurdjeva. Ono što Žabalj čini posebnim je i Golf klub, gde smo imali priliku da odmerimo udarce sa najmlađim golferima- verovatno budućim velikim igračima...“
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala