Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Akcija posvećena porodici Lukić iz Zrenjanina
Deveta emisija desete TV sezone serijala „S Tamarom u akciji“ premijerno je na programu u petak, 20. novembra u 21 čas, na RTS1.
19. novembar 2020.

S Tamarom u akciji: Akcija posvećena porodici Lukić iz Zrenjanina

 

Ljilja Lukić (20), iz Zrenjanina je od rođenja u invalidskim kolicima. Od pre godinu dana, kada joj je majka preminula, živi sa ocem Milanom koji je takodje osoba sa invaliditetom i kreće se pomoću štaka. 

Najveći oslonac u životu i najvećim delom zaslužna za sve Ljiljine uspehe bila je njena majka. Bila je  vukovac i u osnovnoj i u srednjoj školi, a sada sa velikim uspehom studira softversko inženjerstvo na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu. Od najranijeg detinjstva je aktivista inkluzivnih radionica i članica je asocijacije vparaplegičara i kvadriplegičara Banata.  
 
Ljiljanin otac Milan, iako bolestan, često se snalazi za dodatne prihode tako što obavlja poslove koje može. 
 
Otežan život i narušeno zdravlje ćerke i oca, zahteva adekvatnu pomoć sa strane, koju ova porodična zajednica nije u mogućnosti da priušti. Pomoć oko sredjivanja kuće i odvoženje Ljilje na fakultet, često nije moguće. Pre nekoliko godina, započeli su zidanje kuće, ali su zbog pogošanja zdravlja i te radove zaustavili. Zbog nemogućnosti da kuću osposobe za život, Milan i Ljilja i dalje žive kao podstanari, što dodatno otežava njihov život...
 
Ekipa emisije „ S Tamarom u akciji“  je uz veliku pomoć lokalne samouprave  Zrenjanina nastavila i završila radove na započetoj kući. 
 
Tamara Grujić: "Pošto je kuća bila u tzv "sivoj gradnji", bez podova i krova, ova akcija je bila izuzetno opsežna i veoma zahtevna. Uz pomoć lokalne samouprve urađen je nov krov, kuća je priključena na gradski vodovod, uvedena je struja, urađena fasada. Moji majstori su uradili kompletno uređenje enterijera, arhitekta Aleksandar Popović je projektovao kupatilo pre svega za osobe sa posebnim potrebama, a i pri izboru nameštaja takođe smo o tome vodili računa. Takođe, uz pomoć lokalne samouprve sređena je i automehaničarska radionica. S obzirom da je Milan omiljeni komšija, njegovi drugovi iz detinjstva iz komšiluka su sve skupili i zajedničkim snagama kompletno očistili i sredili dvorište. Sve u svemu u ovoj epizodi videćete nekoliko ozbiljnih građevinskih akcija!"
 
U ovoj epizodi, upoznaćete lepote i znamenitosti Zrenjanina, grada na Begeju, čuvenog po svojim mostovima i palatama, ali i po Muzeju piva i „Banatskom fruštuku“...Ono što ovaj grad u Vojvodini posebno karakteriše je posvećenost sportu. Grad je proglašen za evropsku prestonicu sporta za 2021.godinu a ima veliki broj sportskih hala, terena i igrališta, a još više uspešnih sportista koji su svoje prve takmičarske korake napravili baš ovde.
Nedaleko od Zrenjanina, u Melencima, nalazi se i Banja Rusanda, smeštena na obali najvećeg slanog jezera u Srbiji....
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala