Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Filmska i serijska jesen kakvoj se radujemo
Ova jesen na programe RTS-a doneće uzbudljive serije sjajnih produkcija, neverovatnih obrta i kontroverznih priča, koje obaraju rekorde gledanosti.
9. septembar 2020.

Filmska i serijska jesen kakvoj se radujemo

 

Pored toga, bogati televizijski repertoar začiniće i mnogobrojni bioskopski hitovi i ostvarenja koji gledaoce neće ostaviti ravnodušnim, već će ih povesti u pravu filmsku avanturu.  

Najpopularnija izrealska TV serija  “Fauda” (Fauda, 2018) pravi je međunarodni hit, a RTS se pobrinuo da je uskoro prikaže svojim gledaocima.  S radnjom koja kao da je izvučena iz tekstova svetskih medija, ovaj politički triler prati rad jedinice izraelske vojske koja u tajnosti na Pojasu Gaze i Zapadnoj obali lovi teroriste, na brutalan način ubija, muči i nasilnički preti Palestincima.
Da u „Faudi“ mesta za moralno preispitivanje nema,  važi za situacije u kojoj su prikazane i jedna i druga strana. Obe strane se muče s disciplinom svojih agenata i vojnika, a zbog "posla" akteri plaćaju visoku cenu, dok serija šalje poruku da nasilje stvara samo još veće nasilje.
 
U narednim mesecima na programe RTS-a stiže i Bi-Bi-Sijeva TV drama "Telohranitelj" (Bodyguard, 2018) koja je pobrala pozitivne kritike i ponela neke od najprestižnijih nagrada i nominacija poput Zlatni globus, Emi i BAFTA. Dramatično finale serije pratilo je neverovatnih 11 miliona ljudi, čime je oboren rekord gledanosti postavljen 2008. godine i božićne epizode serije "Doctor Who".
Priča prati ratnog veterana, Dejvida Bada (Ričard Meden), koji dobija zadatak da čuva ambicioznu i moćnu ministarku unutrašnjih poslova, Džuliju Montagi (Kili Hoz), čiju politiku prezire, usled čega se nađe rastrzan između dužnosti i svojih uverenja.  On je odgovoran za Džulijinu bezbednost, a da li je on zapravo i njena najveća pretnja? Serija dobija neočekivan zalet i nezamislive obrte, i odlična je preporuka za ljubitelje dobre akcije, inteligentnog zapleta i precizno razrađenih likova.
 
Trenutno na RTS-u je druga sezona neobične serije „Pričaj mi priču“, intrigantna ruska serija „Internat za plemićke kćeri“, italijanska serija nastala po romanu „Ženski raj“, kao i osma sezona serije „Mornarički istražitelji: Los Anđeles“, a gledaoci RTS-a imaće priliku da pogledaju i sve epizode ove akcije, uključujući i one najnovije iz  11. sezone. Takođe, oni koji su je prošli put propustili, u narednim mesecima imaće još jednu priliku da pogledaju sjajnu, nemačku krimi-dramu „Vavilon Berlin“.
 
Što se tiče filmskog programa, gledaoci RTS-a će ove jeseni imati priliku da pogledaju specijalno pripremljen i pažljivo odabran ciklus filmova po poznatim književnim delima, snažnu domaću nagrađivanu melodramu Ana Marije Rosi, „Ajvar“, sa Sergejem Trifunovićem i Natašom Ninković u glavnim ulogama; jedan od najboljih ikada snimljenih filmova o opstanku i preživljavanju „Arktik“ sa Madsom Mikelsenom, rusku ratnu dramu Sobibor, kao i mnoge druge...
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala