Moj TV - TV Program za 200+ kanala
The Social Network najbolji film decenije
Quentin Tarantino je odlučio da objavi koji su po njemu najbolji filmovi prošle dekade (2010-2019), a nije odabrao ni jedan svoj film.
11. jul 2020.

"The Social Network" najbolji film decenije

 

Umesto njih, Tarantino je izabrao David Finchera i film The Social Network kao najbolji.

Tarantino je svoj izbor objasnio za Premiere (via The Playlist): “To je The Social Network, naklon…To je broj 1 jer je najbolji, jednostavno! Razbio je konkurenciju.”
 
Režirao ga je David Fincher na osnovu scenarija koji je napisao Aaron Sorkin, The Social Network hronološki prati osnivanje društvene mreže Facebook i uspon kontraverznog tehničkog mogula Mark Zuckerberg-a (glumi ga Jesse Eisenberg). Poznata ekipa uključuje imena kao Andrew Garfield, Justin Timberlake, Rooney Mara i Armie Hammer.
 

 
Tarantino kao drugi izbor navodi Nolanov ratni film iz 2017, Dunkirk. Tarantino je tada objasnio da mu je bilo potrebno da tri puta pogleda film kako bi u potpunosti procenio ono što je Dunkirk uradio van tehničkih nivoa, i kao rezultat toga, film se podigao sa sedmog na drugo mesto na njegovoj ličnoj listi najboljih filmova decenije.
 
"Dopao mi se film, ali mi je spektakl skoro ubio iskustvo. Mislim da nisam nista osetio od emocija. Bio sam zadivljen. Ali nisam imao ideju zbog čega sam bio zadivljen," Tarantino je izjavio na Ringer “Rewatchables” podkastu.
 
"Tek trećeg puta sam mogao da vidim i izvan spektakla i da vidim ljude i priču o njima. Napokon sam video drveće u šumi.” kako saznajemo sa portala IGN adria.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala