Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Akcija posvećena porodici iz Novog Bečeja
U šestoj epizodi devete TV sezone serijala videćete i još jedan graditeljski dragulj porodice Dundjerski, dvorac Fantast.
23. april 2020.

S Tamarom u akciji: Akcija posvećena porodici iz Novog Bečeja

 Robert Sabolčki iz Novog Bečeja je samohrani otac Vanje (7), Leontine (5) i Dejana (3). Bivša supruga je preko noći odlučila da napusti porodicu i ode u drugi grad i prekine kontakt sa porodicom. Robert od detinjstva boluje od epilepsije zbog koje nije u mogućnosti da nadje stalan posao. Kada dobije napad, često mu najstarija Vanja pruža prvu pomoć, dok ne stignu lekari. 

Dok je bio u braku, povremeno je radio kao tesar i na taj način obezbedjivao egzistenciju za porodicu, ali nije mogao da obezbedi sredstva za sredjivanje kuće u kojoj žive.  
Posle smrti oca, Robert je nasledio kuću, bez kupatila ali i veliki dug za struju koji je otac napravio... Porodica veoma teško živi. 
 
Uz pomoć komšija i Crvenog krsta u Novom Bečeju koji je i prijavio porodicu za serijal „S Tamarom u akciji“, ekipa Tamare Grujić je potpuno renovirala i opremila kuću porodice Sabolčki i učinila je funkcionalnom za život.
 
Sa radovima na kući, a pre dolaska ekipe emisije, prvi su počeli tesari, koji su na privremenom objektu potpuno podigli  pomoćni krov – uradjena je nova košuljica, roštilj i zamenjeni crepovi. 
 
Takodje, vešta ekipa tesara je posebnim materijalom (brzomontažno) dozidala još jednu prostoriju u kući. Uradjena je nova fasada, kanalizacija i kupatilo koje porodica nije imala. 
Napravljene su dve dečije sobe (za dečaka i jedna za devojčice), a porodica je dobila i novu prostoriju za dnevni boravak, trpezariju i kuhinju-  sve potpuno opremljeno nameštajem i svim potrebnim  aparatima bele tehnike.
 
Novi Bečej se nalazi u srednjebanatskom okrugu u blizini reke Tise i kanala Dunav-Tisa-Dunav. Zbog svog položaja, može se pohvaliti brojnim prevodnicama za brodove, a Tamarin produkcioni tim snimio je najstariju i najznačajniju prevodnicu,  koja ima veoma zanimljivu priču.
 
Ekipa emisije je obišla  Glavaševu kuću“ u kojoj se nalazi spomen soba velikog kompozitora Josifa Marinkovića a videćete i kako se radi tradicionalno dekorativno oslikavanje zidova i plafona ...
 
U Banatu, veliki značaj imaju konji i ljubav prema njima pa se neki od starih zanata i dalje neguju, naročito kada su u pitanju paradni konji- upoznaćemo vas sa jednim saračem i majstorom za kočije. A gde su konji, tu je i tamburica, zato je ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ u Novom Bečeju posetila i jednu majstorsku radionicu za izradu tambura . 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala