Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Džon Malkovič zatvorio 48. FEST
Nagradu za najboljeg reditelja odneo je Vaclav Mohul, a za najbolji scenario Rita Kalnejais. Za najbolji film proglašen "Nevidljivi život".
9. mart 2020.

Džon Malkovič zatvorio 48. FEST

U krcatoj Kombank dvorani dodeljene su priznanja, a za najbolji film u Glavnom takmičarskom programu proglašen je "Nevidljivi život" Karima Ajnuza.

Priznanje je primila glumica Barbara Santoz koja je nagradu posvetila svim ženama i njihovoj borbi.

Nagradu za najboljeg reditelja odneo je Vaclav Mohul za film "Obojena ptica", jer je "napravio iskorak iz svih trenutnih filmskih trendova i zakoračio u ekstrem".

 Zbog specifičnosti stilskog postupka prema teškoj i ozbiljnoj temi - Rita Kalnejais nagrađena je za najbolji scenario za film "Mlečni zubi".

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Goran Bogdan za lik oca u filmu "Otac" Srdana Golubovića.

Za najbolju žensku ulogu priznanje je dobila Trina Dirholm za film "Dama herc" koji je "nezamisljiv bez sjajne glumice".

Za najbolji debi nagrađen je Filipo Menegeti, reditelj filma "Nas dve".

Žiri novouspostavljenog takmičarskog programa FEST Fokus, koji su činili Momir Milošević, Dušan Zorić i Damir Šehanović, proglasio je najboljim filmom ovog programa ostvarenje Ivane Mladenović "Ivana grozna".

Žiri takmičarskog programa "Nebojša Ðukelić" odlučio je da nagradu koja nosi ime našeg čuvenog kritičara, dodeli filmu "Mater" Jura Pavlovića,“zbog inovativnosti u rediteljskom postupku u kontekstu jedne sveobuhvatne porodične drame, udahnutog osećaja optimizma uprkos gubitku".

Politikina nagrada "Milutin Čolić", za reditelja najboljeg (većinski) srpskog filma na FEST-u, otišla je Mladenu Ðorđeviću za "Sumrak u bečkom haustoru", “za autentičan, iskren i human film o traganju za srećom u doba velikih migracija”.

Zbog svoje dramatične atmosfere, odličnog rada reditelja i sjajne glumačke ekipe - nagrada žirija FEDEORA otišla je filmu "Otac" Srdana Golubovića.

Nagrada publike uz podršku Delegacije EU u Srbiji za najbolji evropski film u Glavnom takmičarskom programu pripala je ostvarenju "Sumrak u bečkom haustoru".

Stella Artois Most wanted movie award otišla je najtraženijem filmu 48. Festa "Otac" Srdana Golubovića.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala