Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Vimbldon na RTS-u!
"Vimbldon", najstariji i jedini grend slem turnir u tenisu koji se igra na travi, ove godine trajaće od 1. do 14. jula.
26. jun 2019.

Vimbldon na RTS-u!

 

Ove godine na Vimbldonu će se naći nekoliko srpskih tenisera – pored Novaka Đokovića, igraće i Laslo Đere, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović. Novak je zadržao prvo mesto na ATP listi i kao prvi nosilac boriće se za svoj peti Vimbldon, a ujedno i 16. grend slem titulu. Zbog specifičnog pravila određivanja nosilaca, Rodžer Federer će se naći ispred Rafaela Nadala kao drugi nosilac.

U ženskoj konkurenciji titulu će braniti Anđelik Kerber. Za prvo mesto na WTA listi, na kojem je od ove sedmice Ešli Barti, nadmetaće se i Naomi Osaka, Karolina Pliškova, Kiki Bertens i Petra Kvitova. Serena Viliams pokušaće ove godine da osvoji svoju 24. grend slem titulu i time se izjednači sa Margaret Kort i uđe u istoriju ženskog tenisa.

Najstariji, a ujedno i jedini grend slem na travi, ove godine dolazi sa nekoliko novina. Završena je rekonstrukcija Terena broj 1, kojem je uvećan kapacitet gledališta na 12.345 mesta. Osim toga, ovaj teren sada ima pokretni krov. Nakon prošlogodišnjeg polufinala, drugog najdužeg meča u istoriji turnira, u kojem su Kevin Anderson i Džon Izner samo u petom setu igrali 2 sata i 50 minuta, doneta je odluka da se uvede taj brejk. To znači da se posle rezultata 5:5 u odlučujućem, petom setu, više neće igrati sve dok jedan od igrača ne napravi dva gema razlike, već će se, kao na Otvorenim prvenstvima Australije i Amerike, igrati taj brejk. U kvalifikacijama kod dama ove godine učestvovaće 128 umesto 96 teniserki.

I ove godine, uvećan je nagradni fond, koji sada iznosi čak 44,19 miliona evra. To znači da će pobednici u muškoj i ženskoj kategoriji ove godine osvojiti po 2,73 miliona evra.

Čeka nas uzbudljivo tenisko leto, a sve mečeve uživo sa Vimbldona možete gledati na kanalima RTS-a, kao i na platformi RTS Planeta - od 1. do 14. jula 2019. godine.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala