Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kralj Petar Prvi ostao bez novca! Ništa od premijere – za sada
Uprkos pompeznoj najavi, ali i pomoći države u radu na projektu Kralj Petar I, Lazar Ristovski primoran je da zbog nedostatka novca pomeri datum premijere filma za 5.12.
18. septembar 2018.

Kralj Petar Prvi ostao bez novca! Ništa od premijere – za sada

 Kako glumac objašnjava, nije bilo dovoljno novca kako bi se završilo nekoliko ključnih scena u Grčkoj, zbog čega se premijera filma neće održati 11. novembra na Dan Pobede.

“Snimanje na Krfu, gde je Srbija umrla i gde se ponovo rodila država, najvažniji je deo priče. To je ujedno i najskuplji deo filma, za koji nam nedostaju sredstva i sada moramo da odložimo snimanje, a samim tim i premijeru filma za mesec dana”, piše u saopštenju. 

Film Kralj Petar Prvi koji je rađen prema motivima romana Čarape kralja Petra Milovana Vitezovića, sniman je ukupno 110 dana, na mnogim autentičnim lokacijama, a autori filma kažu da po kvalitetu ne zaostaje za ratnim i istorijskim spektaklima kanala HBO.

“Žao mi je što odlažem premijeru, ali pored sve pomoći države, ipak mi nedostaju sredstva da zadržimo nivo i kvalitet onoga što smo već snimili. Petar Ristovski zahteva da se sve što se snima na Krfu bude i tretira kao najvažniji deo filma, a ja kao njegov producent moram da odgovorim svim zahtevima. Novac koji nam nedostaje očekujem od sponzora i moram da uložim poslednje lične pare u ovo ostvarenje”, objašnjava glumac.

Glavne uloge, pored Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra, tumače Radovan VujovićMilan KolakAleksandar Vučković, dečak Ivan VujićDanica Ristovski i mnogi drugi.

Budžet filma je 2.4 miliona evra.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala