Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Fantomska nit poslednji Dej-Luisov film
Film Pola Tomasa Andersona poslednje je ostvarenje u kojem se u glavnoj ulozi ostvaruje glumac Danijel Dej-Luis.
3. novembar 2017.

"Fantomska nit" poslednji Dej-Luisov film

Dugo najavljivani film Pola Tomasa Andersona "Fantomska nit", čiji je trejler konačno objavljen, poslednje je ostvarenje u kojem se u glavnoj ulozi ostvaruje glumac Danijel Dej-Luis.

Britanski glumac je ranije najavio da planira da se povuče iz sveta glume, a sada je potvrdio da će mu saradnja s Andersonom biti poslednji film u karijeri.

U "Fantomskoj niti" Dej-Luis tumači uglednog modnog dizajnera Rejnoldsa Vudkoka, čoveka koji, zajedno sa sestrom Siril, koju igra Mesli Mavil, oblači aristokratiju, filmske zvezde, prestolonaslednice, bogatašice, debitantkinje i dame istančanog ukusa.

Žene dolaze i prolaze kroz život ovog zakletog neženje, pružajući mu inspiraciju i društvo, sve dok ne naiđe na mladu i svojeglavu Almu, koju igra Viki Krips, koja uskoro postaje njegova muza i ljubavnica.

Nekada čovek koji je sve morao da kontroliše i isplanira, Rejnolds uskoro otkriva da je ljubav potpuno poremetila njegov pažljivo skrojen i usklađen život.

U svom osmom ostvarenju Pol Tomas Anderson, koji je autor dela kao što su "Magnolija", "Biće krvi" i "Master", u filmu "Fantomska nit" slika portret jednog umetnika na svom kreativnom putovanju i žene koja okreće njegov svet, piše u saopštenju producentske kuće "Focus Features", koja je radila na ovom njemu.

Svi detalji o filmu držani su u strogoj tajnosti duže od godinu dana, od kada je objavljeno da je počela produkcija. Čak ni naslov filma nije potvrđen sve do ovog meseca.

Uloga Danijela Dej-Luisa je navodno zasnovana na britanskom dizajneru Čarlsu Džejmsu, poznatom kao "prvi američki kreator".

Sem što je reditelj, Pol Tomas Anderson prvi put se našao i u ulozi direktora fotografije.

Danijel Dej-Luis je od početka svoje zavidne karijere bio najistaknutiji zagovornik metoda glume koja podrazumijeva skup tehnika koje koriste glumci, kako bi oživeli misli i osećanja likova koje treba da iznesu. On se smatra i jednim od najboljih dramskih umetnika u istoriji. Jedini je glumac koji ima tri "Oscara" za glavnu ulogu, a bio je nominovan za ukupno četvrtinu svih svojih filmova. Premijera filma "Fantomska nit" zakazana je za 25. decembar.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala