Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kod 4 - nova igrano-dokumentarna serija
Nova igrano-dokumentarna serija sa interesantnim nazivom na Pink kanalu.
27. avgust 2016.

"Kod 4" - nova igrano-dokumentarna serija

Kod 4 je naziv (naučno nepriznate, ali zanimljive) teorije, po kojoj ono što pravi razliku između običnih i vanserijskih kriminalnih izvršitelja, spremnih na najstrašnije i najneverovatnije zločine, jeste greška u određenom genetskom kodu. Smatra se da postoje 4 takva koda, čije varijacije mogu dati predisponiranost za zločinca kakav se retko rađa.
 
Ovaj serijal obrađuje četiri neverovatne i istinite priče, policijske slučajeve, koji su ušli u udžbenike svetske kriminologije, koji su se desili na ovim prostorima, a da je to malo kome poznato.

Ove priče ušle su u svetske anale, dok domaća javnost i ne zna da su se ovi neverovatni slučajevi ikada desili kod nas.

Svi događaji su rekonstruisani, u duhu priče i vremena u kome su se odigrali.


U serijalu, kao sagovornici učestvuju, kriminolozi, profesori univerziteta, književnici, psiholozi, inspektori, pa čak i umetnici koji su, za stvaranje svojih dela, inspiraciju dobili, iz slučajeva koje serija obrađuje.

Specijalni sagovornik u svakoj epizodi je, naš priznati profajler-forenzičar, koji je učestvovao u razrešavanju brojnih zločina u regionu.

Serijal obrađuje u po dve epizode četiri stravične priče. Prva od njih biće emitovana početkom septembra, a tiče se beogradskog Džeka Trboseka.

On je, u vremenu posle Drugog svetskog rata, u Zvezdarskoj šumi, zadavio 14 žena. Živeo je dvostruki život, bio je ugledni građevinski radnik, suprug i komšija, i sumanuti ubica, istovremeno. U predratnom periodu je, u mentalnoj instituciji, bio cimer sa princom Đorđem Karađorđevićem. Tada je veštinu ubijanja sticao daveći bolesnike. Bio je specifičan po svom intelektu i činjenici da mu, do hapšenja, niko nije video lice, jer je bio majstor prerušavanja. Bio je strah i trepet posleratnog Beograda, zvali su ga Beogradski Fantom, iako se  mnogi sećaju samo da je ovaj nadimak godinama kasnije dodeljen čoveku koji je ludački vozio automobile ulicama prestonice. Time se zatrlo sećanje na istinskog Fantoma, čoveka koga su vlasti želele što pre da zaborave, jer nisu bile u stanju da se nose sa njegovim zločinima.

Pored ove videćemo i priče o vojvođanskoj trovačici koja je usmrtila preko 100 ljudi. Kao i o braći Sušić koji su načinili prvi kriminalni klan na ovim prostorima.

Dokumentarno-igranu seriju "Kod 4" za TV "Pink" priredio je autor Branko Topalović i produkcija BIM.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2017 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala