Moj TV - TV Program za 200+ kanala
U bioskope stiže genijalni Suzume, koji će da vas ostavi bez daha
Novi hit Makoto Šinkaija, autora "Your Name" i "Weathering with You" u biskopima od 25. maja
18. maj 2023.

U bioskope stiže genijalni "Suzume", koji će da vas ostavi bez daha

Foto: Con Film

25. maja u bioskope stiže japanski film Suzume, novi anime hit Makoto Šinkaija. Japanski reditelj poznat je po filmovima Your Name, koji je postao međunarodna senzacija i kulturni fenomen, i Weathering with You, koji se sa čak 4 nominacije na Annie nagradama izjednačio sa Spirited Away, kultnim filmom velikog anime tvorca Hajaa Mijazakija. U Japanu, Shinkai se smatra Mijazakijevim naslednikom, a njegov novi film, Suzume, dobro je prihvaćen od strane kritike i publike. Film je u Japanu pogledalo više od 10 miliona gledalaca, a zauzeo je treće mesto po zaradi u celoj godini, u konkurenciji sa dva japanska animea koji su deo odavno poznatih franšiza.

Poslednji trejler filma prikazuje odlučnu tinejdžerku Suzume, misterioznog Čuvara Soutu i ​​čudno malo stvorenje Daijin koje skriva mnogo više nego što pokazuje. Tinejdžerka Suzume slučajno otvara čudna vrata koja se nalaze u zaboravljenom mestu u blizini njenog grada na ostrvu Kjušu. Ubrzo nakon toga, Suzume počinje da primećuje čudne prizore pre nego što manji zemljotres pogodi grad. Po povratku na mesto gde je otvorila vrata, upoznaje misterioznog mladića, člana Čuvara, čiji je zadatak da putuje po Japanu i čuva portale koji vode u svet iza vrata. U svet koji krije veliku tajnu iz detinjstva devojčice Suzume. I opasnost za ceo Japan.

Makoto Šinkai, scenarista i reditelj filma, takođe je radio na ovom filmu sa bivšim saradnicima Masajošijem Tanakom koji je dizajnirao izgled likova i japanskom rok grupom Radwimps koji su radili muziku. Glas devojčici Suzume, koja u filmu pokušava da spase Japan i sećanje na detinjstvo, dala je 19-godišnja Nanoka Hara, a glas Soute, člana misterioznih Čuvara koji Suzume vodi u epsku avanturu, dao je pevač supergrupe SixTONES Hokuto Macumura.

Fantastična avantura Suzume u sve bioskope stiže od 25. maja i jedan je od retkih animea na našem području koji ide u široku bioskopsku distribuciju. Film je bio fenomenalan bioskopski uspeh u Japanu, na Rotten Tomatoesu ima visokih 96% od kritike i 98% od publike, a sigurni smo da će i domaća publika uživati u ovoj magičnoj anime avanturi!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala