Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Netfliks planira da uvede ovu promenu već početkom 2023. godine - što bi moglo teško pogoditi neke kupce
Svako ko deli nalog sa Netfliksom van domaćinstva mogao bi uskoro da naiđe na probleme. Striming servis planira da uvede mere protiv toga.
24. decembar 2022.

Netfliks planira da uvede ovu promenu već početkom 2023. godine - što bi moglo teško pogoditi neke kupce

 

Javna je tajna da korisnici Netfliks-a dele svoju lozinku, a time i svoj nalog sa drugima. Poznato je i striming servisu, koji verovatno neće još dugo tolerisati ovu situaciju. Početkom nove godine treba preduzeti mere protiv deljenja računa van sopstvenog domaćinstva. Razlog može biti finansijski.

 
Deljenje Netfliks naloga: Samo uz dodatnu naknadu?
 
Sada „Volstrit džurnal“ izveštava o otkrivanju podataka za prijavu, što je Netfliks očigledno trn u oku. Prema insajderima, servis za striming želi da preduzme mere protiv neovlašćenog deljenja lozinki već početkom 2023. U Opštim uslovima je navedeno da su korisnički profili namenjeni samo članovima domaćinstva. I čini se da će mu se uskoro posvetiti pažnja. Iako se u članku pominju samo SAD, verovatno je da će promena u bliskoj budućnosti uticati i na regione kao što su Nemačka, Austrija i Švajcarska.
 
U ovom trenutku još uvek nije jasno kako bi mere mogle da izgledaju. Moguća su upozorenja, upozorenja i/ili dodatna naknada. Međutim, uopšte nije tako lako otkriti neovlašćeno deljenje naloga. Na kraju krajeva, IP adresa može da se razlikuje i za putujuće korisnike ili pretplatnike sa dva mesta stanovanja. U Južnoj Americi, servis za striming je već zauzet testiranjem ovoga. U nekim zemljama postoji dodatna naknada za najviše dva eksterna korisnika. Šifre se takođe više puta traže tokom upotrebe, koje dobijaju samo glavni vlasnici.
 
Zato Netfliks sada želi da pažljivo pogleda
 
Zašto je Netfliks odjednom obustavio deljenje naloga? Na kraju krajeva, godinama su "gledali na drugu stranu". Stručnjaci pretpostavljaju da to ima veze sa lošijim brojevima striming servisa. Poznato je da se već neko vreme bori sa opadanjem broja korisnika. Dakle, logično je da Netfliks želi da oni koji su ranije delili naloge postanu nezavisni pretplatnici. Prema Vall Street Journalu, više od 100 miliona ljudi strimuje sa pozajmljenom lozinkom. Samo dodatna naknada od oko tri američka dolara po nalogu – za dozvoljeno deljenje lozinke – mogla bi da dovede do dodatnog prihoda od preko 700 miliona američkih dolara (skoro 660 miliona evra) u SAD i Kanadi.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala