Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Da li ste znali koje je pravo prezime Nikolasa Kejdža?
Dok nije postao slavni glumac, Nikolas je morao da se izbori sa poteškoćama, koje su išle prirodno uz njegovo prezime.
14. septembar 2022.

Da li ste znali koje je pravo prezime Nikolasa Kejdža?

 

Nikolas Kejdž je jedan od najpopularnijih glumaca na svetu, od kad se pojavio u svetu filma 1981. godine, ali da li ste znali koje je njegovo pravo prezime?

Nikolas Kejdž rođen je kao Nikolas Kopola, sin Augusta Kopole i Džoi Vogelsang, 1964. Kejdžov otac August bio je stariji brat Frensisa Forda Kopole, slavnog redatelja The Godfather (1972), The Conversation  (1974) i  Apocalypse Now ( 1979). Tako je Kejdž odrastao kao nećak holivudskog titana.
 
To bi moglo izgledati kao idealna situacija za Kejdža, koji je počeo da glumi kao tinejdžer u školi na Beverli Hilsu. Sa 15 godina preselio se u San Francisko (zemlja Fransisa Kopole) i pohađao nastavu u Američkom pozorištu na konzervatorijumu. Kejdž je počeo sa audicijom za scenske i televizijske uloge.
 
Međutim, brzo je shvatio da njegove porodične veze predstavljaju smetnju. „Kasting agenti proveli bi čitavu audiciju raspitujući se o mom ujaku Frensisu“, rekao je jednom za novine. Ukratko, agenti za kasting nisu mislili da je Kejdžu potreban predah od slavnog ujaka - imao je bolje veze od bilo koga.
 
Tako je Kejdž odlučio da promeni svoje prezime početkom 80 -ih. Do trenutka kada je dobio svoju ulogu u Valley Girl (1983), već je počeo da koristi svoje umetničko ime. Međutim, ostao je potpisan na dva ranija filma kao Nikolas Kopola.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2022 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala