Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kijanu Rivs - jedan i neponovljivi humanitarac.
Holivudski glumac Kijanu Rivs donirao je 70% svoje zarade od prvog dela “Matriksa” za istraživanja u borbi protiv leukemije.
7. januar 2022.

Kijanu Rivs - jedan i neponovljivi humanitarac.

 

Glumac, koji je unapred platio 10 miliona dolara, i zaradio ukupno 35 miliona dolara od prvog dela 1999. godine, bio je motivisan da pomogne u borbi protiv leukemije jer je njegova sestra Kim (55) imala bolest krvi.
 
Kijanu je bio glavni sestrin staratelj tokom njene borbe i pomogao joj u oporavku, nakon što se borila 10 godina sa kancerom, pre nego što je ušla u remisiju.
 
Zbog njegove privrženosti sestri, prodao je svoju kuću i preselio se blizu nje, zbog čega su nastavci Matriksa kasnili, a prema izveštajima, potrošio je pet miliona dolara za njeno lečenje i oporavak.
 
“Ona je uvek bila tu za mene, znate, ja ću uvek biti tu za nju”, kazao je Rivs.
 
Glumac je dao deo svoje zarade od “Matriksa” 2 i 3 filmskom osoblju, a u oktobru je četvorici filmskih kaskadera na snimanju četvrtog nastavka filma “Džon Vik” dao satove vredne 9.150 dolara.
 
Kijanu je veliki borac protiv kancera, pa je i 2020. godine donirao novac u dobrotvorne svrhe tako što je svoj 15-minutni virutelni “dejt” preko aplikacije Zoom stavio na aukciju i sredstva je dao za pomoć organizaciji za decu obolelu od kancera, kako prenosi portal Cdm.
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala