Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Stiže nam serija „Nečista krv: Živeo je u seraju, sluge tukao kamdžijom - ko je bio Hadži Trifun?
Zašto će pokušaji Hadži Trifuna da zadrži svoju moć doneti nesreću čitavoj njegovoj porodici vedećemo u prvoj epizodi serije "Nečista krv" u subotu, 4.12. u 20h na RTS 1.
29. novembar 2021.

Stiže nam serija „Nečista krv": Živeo je u seraju, sluge tukao kamdžijom - ko je bio Hadži Trifun?

 

Svega još nekoliko dana deli nas od prve epizode dugoočekivane serije „Nečista krv"...

Od 4. decembra, subotom i nedeljom uveče na Prvom programu Radio-televizije Srbije gledaćemo deset epizoda serije čija se priča zasniva na više literarnih dela („Nečista krv", „Sofka", „Jovča", „Koštana"...) Bore Stankovića.

Sedamdesetih godina prošlog veka scenarista Vojislav Voja Nanović od ovih Stankovićevih dela napravio je porodičnu sagu zahvatajući period od skoro 40 godina druge polovine 19. veka.
Serija Nečista krv prati tri generacije jedne vranjanske porodice, pripovedajući o njenom finansijskom,moralnom i fizičkom propadanju.
 
Nosilac radnje u prvim epizodama je Hadži Trifun - jedan od najupečatljivijih likova Stankovićevog opusa - koga u seriji maestralno tumači Dragan Bjelogrlić. Hadži Trifun, imućni vođa srpske zajednice u Vranju, tada delu Turskog carstva, predstavlja prvu generaciju porodice. On postavlja moralne standarde društva i želi da sačuva svoje bogatstvo i ugled svoje porodice. Kako bi zadržao svoju moć ugroženu pritiscima turske vlasti, Hadži Trifun pokreće niz događaja koji će njegovu porodicu izložiti brojnim iskušenjima.
„On je čovek koji se na početku ove naše priče susreće sa obiljem problema", rekao je Bjelogrlić o Hadži Trifunu, i dodao da je radeći na ulozi tragao za emocijama koje se bude duboko u Hadži Trifunu: „On pokušava da sve probleme reši kao čovek, ali ne može, zato što je opterećen svojom moći i iz tog nagona ulazi u niz grešaka koje se katastrofalno završavaju po neke generacije iza njega".

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala