Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Serija Necista krv, od 04. decembra na RTS 1
Serija "Nečista krv" premijerno se prikazuje od 4. decembra, vikendom od 20 časova na Prvom programu RTS-a.
25. novembar 2021.

Serija "Necista krv", od 04. decembra na RTS 1

 

Radnju serije "Nečista krv" Voja Nanović (1922-1983), originalni scenarista, izgradio je na osnovu više literarnih dela slavnog srpskog književnika Bore Stankovića.

Od tih tekstova Nanović je napravio porodičnu sagu zahvatajući period od skoro 40 godina, u drugojpolovini 19. veka. Prateći tri generacije jedne vranjanske porodice, serija "Nečista krv" pripoveda o njenom finansijskom, moralnom i fizičkom propadanju.
 
Radnja započinje s Hadži Trifunom, Sofkinim dedom a završava se sa Sofkom. Trifun, bogati vođa hrišćanske manjine u Turskom carstvu, predstavlja prvu generaciju porodice. On pokušava da dostigne moralne standarde društva i sačuva svoje bogatstvo i ugled svoje porodice, dok se istovremeno bori protiv svog erotskog nagona. Kako bi zadržao svoju moć, Trifun pokreće niz događaja koji će imati
užasne posledice po članove njegove porodice.
 
Drugu generaciju porodice predstavlja Mita, Trifunov sin, koji ne želi da bude deo očeve prljave poslovne imperije. Mita se ponaša kao stari aristokrata, čiji resursi presušuju i njemu se suprotstavljaju novi, bogati profiteri, neobrazovani i vulgarni. Nakon što je izgubio čitavo bogatstvo i imovinu, Mita je primoran da uda svoju lepu ćerku, Sofku, za bogataša da bi mogao da preživi.
 
Sofka predstavlja treću generaciju porodice, koja je pod potpunim finansijskim i duhovnim padom.Uprkos tome što je obeležena krvlju i postupcima svojih predaka, Sofka pokušava da se uzdigne iznad društvenih i istorijskih okolnosti vremena u kojem živi.
Adaptacije scenarija Voje Nanovića za potrebe ove serije radili su Milena Marković, Katarina Mitrović i Dejan Prćić. Režiju prvih pet epizoda potpisuje Milutin Petrović, a preostalih pet nastavaka Goran Stanković.
 
Glavne uloge igraju Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Dejan Bućin, Marko Grabež, Nedim Nezirović, Tim Sejfi, Teodora Dragićević, Nela Mihajlović, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Feđa Štukan, Sara Sandeva, Ljubomir Bandović i Milutin Milošević.
Producent: Radio-televizija Srbije
Izvršni producent: This and that production
Producent: Snežana van Houwelingen
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2021 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala