Moj TV - TV Program za 200+ kanala
U toku je treća sezona Netfliksove serije How to Sell Drugs Online (Fast)
Maksimilijan Šmit iz Lajpciga se kao tinejdžer obogatio prodajući drogu preko interneta. Pakete je slao kupcima običnom poštom.
17. avgust 2021.

U toku je treća sezona Netfliksove serije "How to Sell Drugs Online (Fast)"

 

To je tema jedne „Netfliksove“ serije i dokumentarnog filma o njegovom životu.

Tinejdžeri preko interneta prodaju drogu – to je tema Netfliksove višestruko nagrađivane serije Kako prodati drogu onlajn (brzo) – (How to Sell Drugs Online (Fast)). Treća sezona krenula je prošle nedelje.
 
Autore je inspirisala istinita priča o mladom nemačkom dileru Maksimilijanu Šmitu. Netfliks je snimio i dokumentarni film o njemu: Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord. Tu se vidi kako je Šmit kao 18-godišnjak 2013. napravio narko-imperiju kojom je upravljao iz svoje sobe.
 
Njegova porodica o tome nije imala pojma. „U početku sam bio nervozan“, kaže on u filmu, i seća se kako se bojao da će im u kuću odjednom upasti policija.
 
 
Nemačka režiserka Eva Miler pratila je Šmita nekoliko godina. Njen tim napravio je veran duplikat sobe iz njegovog detinjstva. Za potrebe filma je inscenirao nekadašnje razgovore i pripremao za slanje ružičaste tablete (bombone). Autorka je vodila razgovore s njim, njegovim advokatom, upravnikom zatvora, državnim tužiocem, kao i psihologom.
 
Prema izveštajima medija, Šmit je za nešto više od godinu dana prodao više od 900 kilograma hašiša, kokaina, ekstazija, LSD-a i medikamenata koji se izdaju samo na recept.
 
Slao je pakete poštom u čitav svet, a poštari – koji nisu ništa slutili – služili su mu kao kuriri. Bio je to profi-biznis, roba je plaćana unapred i slao ju je paketima, samo što je, kako sam kaže, umesto cipela u njima bila droga.
 
On je na neki način postao neka vrsta „Amazona“ za sve vrste droga, kako to u filmu konstatuje njegov advokat Štefan Kostabel.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2021 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala