Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Donnie Darko 3 u najavi ili ne?
Uvrnuti psihološki triler Donnie Darko nedavno je proslavio 20. godišnjicu, a sada je režiser Richard Kelly otkrio planove za nastavak.
3. mart 2021.

"Donnie Darko 3" u najavi ili ne?

 

Iako ostaje nejasan u vezi sa detalјima u vezi sa Donnie Darko 3, Kelly je očigledno odlučan da se vrati franšizi koja ga je proslavila svih tih godina.

"Pa, verovatno ne smem da kažem ništa više nego da je bilo urađeno ogromno puno posla. Nadam se da ćemo možda moći da istražimo taj svet na veoma velik i uzbudlјiv način. Ali videćemo šta će da se dogodi. Ali bilo je puno posla. Mnogo je posla urađeno".
 
Donnie Darko prati titularnog Donnie-a, nespretnog tinejdžera, koji se u ponoć probudi da upozna Frank-a, figuru u kostimu zeke koju samo on može da vidi. Frenk zatim obaveštava Donnie-a da će se svet završiti za 28 dana, 6 sati, 42 minuta i 12 sekundi, i samo on ima moć da to zaustavi. Objavlјen 2001. godine, 
 
Film je zaradio nešto više od 7,5 miliona dolara širom sveta uz budžet od 4,5 miliona dolara i postao trenutni kultni klasik, pogodivši kulturni živac zahvalјujući njegovoj neobičnoj premisi, intimnom istraživanju izmučenog autsajdera i zapletu koji je teško shvatiti i otvorenog za sve vrste tumačenja. Donnie Darko roketirao je režisera Richard Kelly-a do visina koje od tada, nažalost, nije dostigao.
 

Iako Kelly ne ukazuje na to kako bi se novi projekat povezao sa događajima iz prvog filma, vredi napomenuti da je nastavak već napravlјen 2009. godine. Sa naslovom S. Darko, priča se pojavlјuje sedam godina nakon događaja Donnie Darko-a usredsređuje se na sada 18-godišnju Sam, Donnie-evu mlađu sestru. Sam muči smrt njenog brata i počinje da ima problema sa mesečarenjem, zajedno sa neobičnim snovima koji nagoveštavaju predstojeću veliku katastrofu. Nastavak je dobio izuzetno negativne kritike i nije imao nikakve upletenosti Kelly, a režiser se negodovao zbog postojanja užasno sporednog nastavka.

Takođe je vredno napomenuti da ovo nije prvi put da Kelly razgovara o povratku u uvrnuti svet Donnie Darko-a. „Mislim da u tom univerzumu može da se uradi nešto mnogo veće i ambicioznije“, otkrio je Kelly o njegovim planovima još 2017. „Veliko je i skupo i mislim da ima vremena da do toga dođemo. Želim da se uverimo da imamo budžet da se to učini pravdom, a ne da se kompromituje. Još jednoj priči na ovom svetu su potrebni resursi i to moramo da imamo na mestu. Moram da izvučem moj sledeći film sa kapije i onda možemo da se vratimo i pogledamo ga".

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2021 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala