Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Srpski kandidat za Oskara, „Dara iz Jasenovca“
„Dara iz Jasenovca“, ostvarenje koje je izabrano za srpskog kandidata za 93. nagradu Oskar, uskoro stiže u SAD.
10. januar 2021.

Srpski kandidat za Oskara, „Dara iz Jasenovca“

 Distributerska kuća „101 studio“ zaključila je i zvanično ugovor o američkim pravima za film reditelja Predraga Antonijevića. Američka premijera planirana za 5. februar 2021. godine.

 
Glavne uloge u istorijskom dugometražnom-igranom filmu "Dara iz Jasenovca" poverene su Biljani Čekić u ulozi Dare, Zlatanu Vidoviću, Nikolini Friganović, Nataši Ninković, Anji Stanić.
 
Smeštena u četrdesete godine 20. veka, priča prati mladu Daru (Biljana Čekić) u Hrvatskoj dok se suočava sa strahotama ere Holokausta nakon što je zajedno sa majkom, braćom i sestrama poslata u kompleks koncentracionih logora poznat kao Jasenovac.
 
Objekat je bio jedini operativni logor smrti tokom Drugog svetskog rata koji nisu stvorili ili vodili Nemci, ali njegovi nadzornici nisu bili ništa manje nemilosrdni ili okrutni.
 
Pod nadzorom opakih emisara fašističke ustaške vlade, logor je korišćen za ubijanje Srba, Jevreja i Roma i ponovno obrazovanje dece koja se smatraju vrednim rehabilitacije.
 
Dok se oko nje odvijaju neizreciva zverstva, mlada Dara mora da prizove ogromnu hrabrost da zaštiti svog maloletnog brata od strašne sudbine, da zaštiti sopstveni opstanak i zacrta nesigurni put ka slobodi.
 
Projekat Dara iz Jasenovca u „101 studio“ stigao je pod „upravljačkom palicom“ člana Izvršnog odbora „Studija 101“, Rona Burklea, koji je poručio da je godinama izuzetno poštovao rad reditelja Predraga Antonijevića.
 
Burkle je istakao da ga je dirnula nepoznata priča ispričana o Dari iz Jasenovca: „Verujem da će publika ceniti umešnost koja je kroz oči malog deteta ispričala ovu ubedljivu priču“.
 
Izvršni direktor distributerske kuće David Glaser ističe da je Dara iz Jasenovca prvi igrani film koji razoztkriva zločine kako kaže „brutalnog koncentracionog logora Jasenovac“.
 
„Na nama je odgovornost da ispričamo ovu neverovatnu priču, a 'Studio 101' oseća se privilegovanim da američku publiku upozna sa filmom“, naglasio je Glaser.
 
Film su producirali Predrag Antonijević i Maksa Ćatović, a scenario potpisuje Nataša Drakulić.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2021 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala