Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Tajne zoološkog vrta Taronga na VIASAT Nature
Zavirite iza kulisa najpoznatijeg australijskog zoološkog vrta, ekskluzivno na kanalu Viasat Nature…
1. decembar 2020.

"Tajne zoološkog vrta Taronga" na VIASAT Nature

 

 Nova emisija na kanalu Viasat Nature Tajne zoološkog vrta Taronga, čiji je narator britanska glumica nominovana za Oskara Naomi Vots, dokumentarac je sa ekskluzivnim pravom pristupa svim delovima zoo vrta koji izbliza sagledava šta je sve potrebno da bi se vodio jedan od najpoznatijih i najveličanstvenijih zooloških vrtova sveta. Od divljih koala povređenih u šumskim požarima do srebrnoleđe gorile teške 200 kilograma kojoj je potreban lekarski pregled – ova dirljiva i fascinantna emisija od 10 epizoda biće premijerno prikazana na kanalu Viasat Nature u ponedeljak 7. decembra u 17.00h

U australijskom zoološkom vrtu Taronga živi više od 5.000 neobičnih stvorenja i njihovih 240 posvećenih čuvara i veterinara koji kombinuju vrhunsku stručnost sa opuštenim australijskim duhom, a za većinu njih ovo je njihov drugi dom. Ali to nikako nije posao od devet do pet! Ovaj zoološki vrt, smešten u spektakularnoj luci Sidneja, svake godine obiđu milioni posetilaca kako bi doživeli jedan od najuspešnijih projekata očuvanja životinjskih vrsta na svetu i videli neke od najposebnijih stvorenja na svetu. Budući da se u ovom zoološkom vrtu upravo privode kraju najveće promene koje je doživeo tokom 101 godine svog rada, nikada nije bio bolji trenutak da se svetu prikaže šta se dešava iza kapija ovog magičnog mesta.
 
 
Tokom deset epizoda koje prate sve ove neverovatne priče, kamere su na licu mesta i snimaju dešavanja 24 časa dnevno. Iz prve ruke gledaćete kako 12 teško povređenih koala stiže u veterinarsku bolnicu u Tarongi nakon što su stradale u najgorem šumskom požaru u istoriji Australije. Videćete dramatičnu hitnu operaciju na trudnoj ženki lemura povređenoj u tuči. Ispratićete i kako se obavlja veoma težak zadatak kakav predstavlja istovremeno pregledanje tri šimpanze. Saznajte više o neverovatnim programima uzgoja i razmnožavanja raznovrsnih životinja kao što su morski lavovi, tigrovi, bongosi i nosorozi. Saznajte šta se dešava kada osoblje leči bolesnog sidnejskog pauka dupljaša, najotrovnijeg pauka na svetu. I, konačno, ne propustite neverovatan istorijski događaj - pokušaj izvoza dva kljunara iz zoološkog vrta u Ameriku. U zoološkom vrtu Taronga nikad nije dosadno!
 
Zaista uzbudljiva dokumentarna emisija Tajne zoološkog vrta Taronga premijerno će biti prikazana na kanalu Viasat Nature  u ponedeljak 7. decembra u 17.00h, a u istom terminu će biti emitovana radnim danima do 18. decembra.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala