Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Premijera filma Kralj Petar Prvi
Domaći film „Kralj Petar Prvi“, u režiji Petra Ristovskog, imaće premijeru 22. novembra na kanalu Cinemax u 20.00h, a istog dana će doći i u HBO GO ponudu.
18. novembar 2020.

Premijera filma "Kralj Petar Prvi"

 

Lazar Ristovski igra glavnu ulogu, a pridružuju mu se Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Radovan Vujović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Tanasije Uzunović, Branko Jerinić, Svetozar Cvetković, Nebojša Kundačina, Ljubiša Savanović, Marko Baćović, Ivan Marković, Ratko Ignjatov i Božidar Bekirović. Producenti filma su Lazar Ristovski i Petar Ristovski, a scenario potpisuju Vladimir Ćosić, Milovan Vitezović i Petar Ristovski. 

 
Film prati istinitu priču o srpskom kralju Petru Prvom, koja se odvija tokom Prvog svetskog rata. Dinastija Obrenovića je prognala Petra Karađorđevića iz Srbije još kad je bio dečak, i on nije uspeo da napravi čvrstu vezu sa zemljom iz koje je potekao, ljudima čiji kralj je mogao da bude i titulom koja mu pripada.  Kasnije, istorijske okolnosti su dovele do toga da se Petar vrati u Srbiju, uspostavi parlamentarnu demokratiju i počne da obnavlja zemlju. Međutim, napredak Srbije je zaustavljen početkom Prvog svetskog rata, kojem je prethodio atentat u Sarajevu. Austrougarska monarhija je želela surovo da kazni srpski narod. Nakon Cerske i Kolubarske bitke, srpska vlada naređuje povlačenje kao jedinu opciju. Srpska vojska, desetkovana i gladna, mora da se povlači preko zaleđenih albanskih planina na Krf, u Grčku.
 
„Kralj Petar Prvi“ biće dostupan gledaocima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Bugarskoj i Rumuniji.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala