Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Horor „Čistilište“ u bioskopima
Posle premijere filma „Čistilište“ na upravo završenom Festivalu srpskog filma fantastike, ova horor misterija stiže u bioskope širom Srbije od 29. oktobra.
28. oktobar 2020.

Horor „Čistilište“ u bioskopima

 

 Glavne uloge u filmu igraju Kostas Mandilor (našoj publici najpoznatiji po ulogama u čuvenom horor serijalu "SAW" i TV drami Picket Fences), Tom Szemore, Dženi Paris, Fred Lobin, Agnes Burger i drugi.

Australijski glumac grčkog porekla Kostas Mandilor bio je gost Beograda povodom premijere svog novog filma i rekao da je koronavirus bolan za svakoga.
 
„Mi Grci, kao i vi Srbi ne volimo da budemo zatvoreni, zato je pravo vreme za filmove. Ljudi vole da gledaju horor filmove, da osete strah i uzbuđenje znajući da u svakom trenutku mogu da prekinu gledanje, za razliku od horora u pravom životu, kao što su rat ili bolest u porodici“, istakao je Mandilor.
 
Kako je objasnio, uloga u ovom filmu za njega je bila velika promena, jer ranije nije igrao ovakvu vrstu lika. „Mislim da smo svi uradili odličan posao“, ocenio je glumac.
 
Film je sniman u koprodukciji tri zemlje: Velike Britanije, Hrvatske i Nemačke, dok je za maske u filmu bio zadužen naš najpoznatiji masker Miroslav Lakobrija.

 „'C. L. E. A. N.' nije klasičan horor pun krvi namenjen isključivo zabavi, nego je više za intelektualnu publiku, jer zahteva razmišljanje. Uradili smo kvalitetan film u nivou holivudskih blokbastera, a za maske je bio zadužen tim iz Beograda“, rekao je Vjekoslav Katušin, jedan od producenta filma na beogradskoj premijeri ostvarenja.
 
Film prati kriminalističkog psihologa Nou Bišopa koji vodi troje svojih pacijenata sa svog odeljenja u sanatorijum, verujući da novi program doktora Molinara može poboljšati život ovih mladih zatvorenika.
 
Program terapije nazvan C.L.E.A.N. (Cerebral Lateralization Enforcement and Neuroactivation),  naizgled naučni, sve više zadire u okultno i prelazi u „obrnuti egzorcizam“ za razmenu demonskih stvorenja uz ljudske žrtve.
 
Iako mnogi pacijenti misle da bi sve mogla biti halucinacija, Noa, uz pomoć svoje učenice Emili, mora da ostane pri zdravoj pameti i spreči Molinara da pripremi dolazak „zveri“.
RTS.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala